
Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.

Tip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.

Hlávka zelí, to je spousta dokonalého materiálu k vaření. A navíc stojí jen pár korun. V kuchyni čerstvé zelí snadno proměníme v nápadité křupavé saláty, sytou polévku, zapečené hlavní jídlo, klasickou přílohu i plněné závitky.

Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.

Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku jsou snadné. Připravíte z nich vynikající pokrmy pro celou rodinu. .

Máte chuť na něco ryze podzimního? Pak uzrál čas na domácí dýňový sirup. Získáte tak parádní dochucovadlo vašeho caffe latté i polevu na lívance.

Tyhle brambory musíte zkusit! Jsou totiž bezkonkurenční! Pečené plněné brambory podáváme přelité smetanovým dipem a sypané zlatavou slaninou. Recept vás naučíme krok za krokem.

Sezona dýní, to je radost! Dýně totiž nabízejí spoustu "materiálu" a moře možností, co z ní připravit. Objevte s námi recepty na dýňové karbanátky, pyré, dipy, buchty, polévky nebo pomazánku!

Ochutnejte energii a svěžest korejského kimchi v čistě rostlinném podání – zvládnete ho připravit doma krok za krokem podle našeho receptu. Fermentovanou zeleninu ocení i vegani!

Možná taky občas stojíte před lednicí a říkáte si: "Co dnes uvařit?" Nemusíte se ostýchat, tenhle pocit dobře známe všichni. Neustále vymýšlet chutné jídlo, které budou všichni s chutí jíst, není vůbec snadné. Máme pár tipů, které z té bezradnosti pomohou.

Není to ani brambor, ani klasická kořenová zelenina. Přesto si topinambur zamilujete. Dá se upéct jako chutný doprovod k masu, rozmačkat do sladkého pyré či do těsta nebo nastrouhat do čerstvého salátu.

Vyzkoušejte quinou jinak, než ji možná znáte. Přinášíme pět nejoblíbenějších receptů z quinoy - od salátu přes vegetariánské burgery až po sladkou kaši!

Dýňová polévka si rychle získala české jazýčky. Postup přípravy totiž není striktní a možnosti, jak polévku uvařit, jsou nekonečné. Zkuste letos polévku z pečené dýně či s miso pastou nebo kari a dalšími nápady!

Vypadá to jako hračka, ale i bramborová kaše má svůj postup. Pokud si nejste jistí, zkuste si s námi připravit hedvábnou bramborovou kaši pěkně krok za krokem.

Máte-li rádi krémové polévky, pochutnáte si. Tato je pórková a dá se připravit se smetanou i bez. Díky fotonávodu ji zvládne každý začátečník.

Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.

Letní měsíce bývají plné dovolených, přesunů i nových kulinářských prožitků. Jak vrátit stravovací návyky do starých pořádků (či nastolit nové)? Zeptali jsme se výživové poradkyně Karolíny Beranové z FitKitchen. Přinášíme vám tipy, jak nastolit zdravější stravovací návyky.

Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.

Květákový mozeček je klasika na českých stolech. Jednoduchý, rychlý a v sezoně cenově dostupný pokrm znají a milují celé generace. Připravíme ho jen z pár surovin, přesto dokáže potěšit lahodnou chutí i variabilitou. V článku najdete nejen tipy, jak si mozeček zpříjemnit i modernějšími variantami, ale také praktický recept na květák jako mozeček.

Srbské rizoto je oblíbené jídlo, které se často podává ve školních jídelnách a kantýnách. Někdy ho můžeme najít i na jídelním lístku restaurací mezi hotovkami. Přestože název evokuje Balkán, skutečný původ pokrmu je spíše český, inspirovaný tradičními rýžovými pokrmy z jihovýchodní Evropy. Díky své jednoduchosti je srbské rizoto oblíbené jako rychlý oběd i večeře.

Abychom kypěli zdravím, byli fit a psychicky odolní, potřebuje naše tělo dobré palivo. Co znamená dobře jíst? Zajímat se o to, co vkládáme do pusy, dbát na střídmost a vařit ze základních surovin. V jídle víc než kde jinde totiž často platí, že méně je více. S naším kvízem si můžete udělat obrázek o tom, jestli sami jíte zdravě.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena