Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.

18429×

Recept na bramborový guláš 

1) Příprava surovin. 

Na bramborový guláš budeme potřebovat 700 g brambor, 2 klobásy, 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 1,2 l vody, 1,5 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, drcený kmín, majoránka, sůl a mletý pepř.

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. 

3) Nakrájenou cibuli necháme na rozpáleném oleji zesklovatět.

Klobásky nebou jinou uzeninu nakrájíme na menší kousky. 

4) Klobásku vsypeme k cibulce a necháme krátce orestovat. 

Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit.

5) Vše zalijeme litrem vody, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory.

Vaříme do změknutí brambor.

6) Guláš zahustíme lžíci hladké mouky rozmíchané ve 2 dl vody a krátce povaříme.

Nakonec buřtguláš dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

7) Bramborový guláš s klobásou podáváme samotný nebo s chlebem.

Bramborový guláš a finanční náročnost

Bramborový guláš se řadí mezi levná jídla. Za 4 porce dáme asi 40 Kč bez přílohy.  

Guláše na mnoho způsobů můžete vyzkoušet podle těchto receptů 

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.

Jako

Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem

Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.

Recept

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz