Buřtguláš z točeného

Jednoduchý oběd. Recept na oblíbený buřtguláš z točeného salámu.


4.687x
45 min
36×

Ingredience

500 gbrambory
1 kostkamasox
1 ksvětší cibule
2 lvlažná voda
400 gtočený salám

podle chuti

česnek
sůl
majoránka
mletá sladká paprika

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky (ne moc velké, ne moc malé). Z točeňáku oloupeme slupku, nakrájíme na kolečka a z těch uděláme čtvrtky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na větší kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, cibulku lehce osmažíme do zesklovatění, přidáme uzeninu, chvíli spolu smažíme, přidáme brambory, posypeme paprikou a zalijeme vodou, já si vodu předtím ohřívám v konvici. Zamícháme a necháme vařit do změknutí brambor. Poté přidáme masox, nakrájený nebo lisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a necháme spolu tak 5 minut provařit a pak podle potřeby zahustíme. Buřtguláš z točeného je nejlepší druhý den s čerstvým chlebem. Pokud máme rádi jídla lehce pikantnější, přidáme kromě papriky sladké i papriku pálivou.
user-icon

autor Hawranek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buřtguláš z točeného

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena