Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Dopřejte si cukrový hrášek

Sladká, křupavá a šťavnatá, taková je delikátní jarní zelenina, která se sklízí v období mléčné zralosti semen, která ještě z lusku nevytáhla živiny včetně bílkovin a cukru. Cukrový hrášek skvěle užijeme do rizota, jarní polévky či salátu.

Číst více
Jak uchovat medvědí česnek?

Medvědí česnek po sběru nebo po koupi potřebuje pečlivě očistit a osušit. Rostlina je to citlivá a rychle vadne. Pokud ji chceme uchovat v lednici, lístky zabalíme nejlépe do plátěné utěrky a neutahujeme. Po očištění a osušení ho také můžeme nasekat a po porcích zamrazit.

Číst více

Načíst další
...