Vaření.czMagazín

Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Vyhledávání v magazínu...

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Znáte zeleninový prach?

Zeleninový prach je skvělým dochucovadlem mnoha pokrmů. A jak si jej doma připravit? Oloupané slupky oprané zeleniny usušíme na velmi teplém místě, případně v sušičce na 52 °C. Proschlé slupky rozmixujeme na jemný prach. Skladujeme v sáčku či dobře uzavíratelné nádobě, jen tak si uchová barvu, chuť i vůni.

Číst více
Jaké maso se hodí na guláš?

Z masa na guláš je ideální kližka, protože má vysoký obsah kolagenu, takže je ve výsledku po uvaření měkká a šťavnatá. Dobrý guláš se dá uvařit i z prorostlé plece.

Číst více

Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím na každý den
Klasické i neotřelé recepty s kysaným zelím na každý den

Cenově dostupné a hlavně velmi zdravé kysané zelí je neodmyslitelnou součástí jídelníčku. Naše tělo dokáže prohřát, dodat mu spoustu vitamínů a o stupínek výš posunout naši imunitu. Vybrali jsme pro vás pár skvělých receptů.

27.09.2022

ČÍST VÍCE
Vyzkoušené a vděčné recepty se zázvorem: Nachlazení bude bez šance!
Vyzkoušené a vděčné recepty se zázvorem: Nachlazení bude bez šance!

Zázvor je v této roční době nepostradatelnou součástí zdravého jídelníčku a dávno neplatí, že se z něj dá uvařit pouze vitamíny nabitý čaj. Pojďme se kromě zázvorové medicíny v podobě nápojů podívat i na jiné pokrmy, ve kterých zázvor perfektně užijeme.

26.09.2022

ČÍST VÍCE
Recept s houbami: Krkonošský hubník krok za krokem
Recept s houbami: Krkonošský hubník krok za krokem

Recept na krkonošský hubník (také houbovec) potěší každého milovníka hub. Tento je bezmasý, ale lze vylepšit na kostičky nakrájenou slaninou či uzeným masem.

26.09.2022

ČÍST VÍCE
Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend
Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend

Sezóna dýní je v plném proudu a my pro vás vybrali 5 receptů na skvělé dýňové koláče.

25.09.2022

ČÍST VÍCE
Rychlé večeře za babku: 7 receptů, které vám usnadní život
Rychlé večeře za babku: 7 receptů, které vám usnadní život

Pokud hledáte recepty na rychlou a chutnou večeři, které nezatíží vaši peněženku, máme pro vás pár tipů. Zaručujeme, že příprava nezabere příliš času na samotnou přípravu a pochutná si celá rodina. Zkuste třeba houbové noky, domácí langoše, guláš z čočky nebo brambory z jedné pánve.

25.09.2022

ČÍST VÍCE
Jednoduchý obrácený jablečný koláč krok za krokem
Jednoduchý obrácený jablečný koláč krok za krokem

Recept na vynikající moučník, který je opravdu jednoduchý na přípravu a díky jablíčkům je úžasně šťavnatý.

24.09.2022

ČÍST VÍCE
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!

Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!

23.09.2022

ČÍST VÍCE
Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy
Víkendové pečení: Úžasně vláčná jablková bábovka s ořechy

Máte rádi sladké snídaně? Dáváte si rádi ke kávě či čaji něco sladkého? Potom rozhodně vyzkoušejte tento recept na velmi jemnou a vláčnou jablkovou bábovku s mletými ořechy.

23.09.2022

ČÍST VÍCE
Jak na to: Sklízíme a zavařujeme jablka
Jak na to: Sklízíme a zavařujeme jablka

Je čas dozrávání snad nejstaršího ovoce na světě - jablek. Jablko, ovoce sváru. Kvůli jablku, sice granátovému, byla Eva s Adamem vyhoštěni z ráje. Předkládáme několik rad na jejich kuchyňskou úpravu.

23.09.2022

ČÍST VÍCE
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty
Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

Domácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.

23.09.2022

ČÍST VÍCE
Jak naložit kysané zelí?
Jak naložit kysané zelí?

Knedlo vepřo zelo. Plněné knedlíky se zelím. Tradiční česká jídla, které se bez kysaného zelí nedokážeme představit. Málo která hospodyňka však ví, jak zelí naložit. Stačí přeci zajít do supermarketu a kysané zelí si koupit. Pro ty, kteří přeci jen upřednostňují domácí výrobu kysaného zelí, je tu náš článek s podrobným návodem.

22.09.2022

ČÍST VÍCE
Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem
Sladké pečení s hruškami: Netradiční perník krok za krokem

Pojďte si s námi zkusit upéct oblíbený moučník trochu jinak. S hruškami chutná perník výborně a navíc hrušky pozitivně ovlivňují náladu a pocity pohody. Na tento recept nepotřebujete ani váhu, tak s radostí do toho!

22.09.2022

ČÍST VÍCE
Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou
Videorecept: Špagety s krémovou houbovou omáčkou

Špagety, houby a smetana - dokonalá kombinace! Jen pár surovin a trocha šikovnosti stačí k přípravě výborného hlavního chodu. Podle tohoto video návodu jej zvládne připravit opravdu každý!

21.09.2022

ČÍST VÍCE
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!

Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.

21.09.2022

ČÍST VÍCE
Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem
Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.

21.09.2022

ČÍST VÍCE
Víno, které se zrodí díky slámě
Víno, které se zrodí díky slámě

Hledáte-li netradiční dárek k narozeninám nebo výročí, již nehledejte. Slámové víno je trefou do černého.

21.09.2022

ČÍST VÍCE
Jak připravit výbornou vaječnou omeletu?
Jak připravit výbornou vaječnou omeletu?

V jednoduchosti je krása, říká šéfkuchař restaurace La Gare Vladimír Honzák a ukazuje, jak snadné je připravit dokonalou vaječnou omeletu, když víte, jak na to.

20.09.2022

ČÍST VÍCE
Recept na houbovou kulajdu se smetanou krok za krokem
Recept na houbovou kulajdu se smetanou krok za krokem

Dnes se naučíme klasickou českou polévku - kulajdu, kterou vylepšíme smetanou a silným kuřecím vývarem. Hub jsou již plné lesy, ale pokud na sbírání nemáte čas, nevadí, použít můžete i sušené. Vše podle podrobného FOTORECEPTU.

20.09.2022

ČÍST VÍCE
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem
Veganské plněné papriky s rajčatovou omáčkou krok za krokem

Tip na vydatný veganský oběd na způsob oblíbené české klasiky, který vás naučíme krok za krokem. Na recept budeme potřebovat jen pár surovin a základem je samozřejmě zelenina, rýže a tofu.

20.09.2022

ČÍST VÍCE
Jablečný ocet - to nejlepší z přírody
Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

Máte doma jablečný ocet? Víte, že má mnohé využití nejen při dochucování salátů? Jeho účinky si bude pochvalovat také vaše pleť a vlasy.

20.09.2022

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena