Vaření.czMagazín

Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Vyhledávání v magazínu...

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Jak uchovat švestky

Nejjednodušším způsobem, jak švestky uchovat na později, je jejich zamražení. Omyte, osušené a vypeckované švestky rozdělíme do sáčků v porcích podle potřeby. Až je v zimě vytáhneme třeba na koláč či knedlíky, necháme je jen lehce povolit, aby šly oddělit, poté ihned používáme.

Číst více
Jak skladovat rajčata?

Sklizená rajčata patří jen do misky či košíku, nikoli do ledničky. Ideální teplota by se měla pohybovat lehce nad 10 °C. V chladném prostředí by rajčata ztratila svou charakteristickou chuť.

Číst více

Nízkosacharidový jídelníček pomáhá hubnout stále většímu množství lidí
Nízkosacharidový jídelníček pomáhá hubnout stále většímu množství lidí

Až polovina Čechů trpí podle odborníků obezitou. Zažíváme doslova epidemii obezity. Pravdou je, že ještě nikdy v dějinách nemělo lidstvo tak snadný přístup k sacharidům a rozhodně jich nikdy nemělo tolik ve své stravě. Problémem jsou nejen jednoduché cukry, ale i karbohydráty ukryté zejména v přílohách. Nejrychlejší cestou, jak zhubnout, je tedy omezení sacharidů ve stravě. Nejsnadněji si nízkosacharidový jídelníček zajistíte vhodným dietním programem.

15.08.2022

ČÍST VÍCE
Rychlé, snadné a návykové: Pravé italské risotto s cuketou a parmazánem
Rychlé, snadné a návykové: Pravé italské risotto s cuketou a parmazánem

Risotto, které dnes vyzkoušíme, vaříme al dente, tedy na skus. S tím českým nemá nic společného, protože je kašovité, krémovité, ale výborné!

15.08.2022

ČÍST VÍCE
Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun
Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

Každý den bezradně dumáte nad tím, jak uvařit rychle, levně a zároveň tak, aby se vašim strávníkům dělaly boule za ušima? Nemusí to být tak neřešitelný problém, pokud vaříte především ze sezónních surovin. Suroviny ze zahrádky ušetří vaši peněženku a v kombinaci s kouskem masa je můžete beze studu podávat od pondělí do neděle.

14.08.2022

ČÍST VÍCE
Recept na švestkové čatní krok za krokem
Recept na švestkové čatní krok za krokem

Čatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.

13.08.2022

ČÍST VÍCE
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem

Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.

13.08.2022

ČÍST VÍCE
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

Léto oproti ostatním obdobím v roce přináší čerstvou zeleninu a ovoce. V kuchyni to pak pro nás znamená, že měníme své zaběhlé stravovací návyky a zásobujeme tělo větším množstvím vitamínů.

13.08.2022

ČÍST VÍCE
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!
Na luxusní grilované maso je zapotřebí jediné - recept na skvělou marinádu!

Kdo z nás by se netěšil na letošní první maso připravené na grilu. Perfektní chuť vepřového, hovězího či kuřecího plátku zajistí marinády z koření, bylinek a dochucovadel. Které jsou ty nej?

12.08.2022

ČÍST VÍCE
Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem
Tip na víkend: Perníková bábovka se švestkami krok za krokem

Švestek jsou plné zahrádky. Pokud už nevíte co s nimi a hledáte recept na rychlý moučník, který je téměř bez práce, vyzkoušejte tuto perníkovou bábovku. Je jemná, nadýchaná a voňavá po koření i švestkách.

11.08.2022

ČÍST VÍCE
Cuketové lasagne krok za krokem: Letní oběd na jedničku
Cuketové lasagne krok za krokem: Letní oběd na jedničku

Zkuste oblíbené lasagne netradičně. S cuketou místo těstovin ve vegetariánské verzi vykouzlíte lehký a zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina.

11.08.2022

ČÍST VÍCE
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.

10.08.2022

ČÍST VÍCE
Videorecept: Slaný koláč s rajčaty a cibulí jako rychlá večeře
Videorecept: Slaný koláč s rajčaty a cibulí jako rychlá večeře

Stačí jen pár ingrediencí a rychlá večeře je na světě. Rajčata, cibule, bazalka - ideální kombinace. Pokud máte zeleninu z vlastní zahrádky, o to chutnější tento slaný koláč bude!

10.08.2022

ČÍST VÍCE
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.

08.08.2022

ČÍST VÍCE
Umami čili pátá chuť – jaká je a kde ji najdeme?
Umami čili pátá chuť – jaká je a kde ji najdeme?

O pojmu umami jste už určitě někdy slyšeli. Jedná se o tzv. "pátou chuť", tedy další chuť objevenou a uznanou až po čtyřech základních chutích, které známe, a které nám byly vštěpovány od dětství: slaná, sladká, kyselá a hořká.

07.08.2022

ČÍST VÍCE
Vdolky na 7 způsobů: S tvarohem, smetanou i povidly
Vdolky na 7 způsobů: S tvarohem, smetanou i povidly

Vdolky, pro někoho obyčejné, pro někoho nenahraditelné. Smažené kynuté pečivo z jemného těsta, které má uprostřed důlek a plní se marmeládou, povidly, tvarohem, zakysanou smetanou či šlehačkou, skvěle chutnají i s rozvařeným drobným ovocem. Netradičně se dají připravit také z bramborového těsta. Pojďme se podívat na 7 podařených receptů, které mají naši čtenáři nejraději.

07.08.2022

ČÍST VÍCE
Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem
Recept na domácí rajčatové pyré krok za krokem

Vyčerpali jste všechny recepty na úpravu rajčat na syrovo? A stále je úrody dost? Připravte si z nich úžasné domácí rajčatové pyré, které v kuchyni bez pochyb využijete.

07.08.2022

ČÍST VÍCE
Recept na zeleninovou chuťovku: Cuketové hranolky s parmazánem
Recept na zeleninovou chuťovku: Cuketové hranolky s parmazánem

I z nevýrazné cukety si můžeme připravit luxusní chuťovku. Stačí ji dobře okořenit a zapéct s parmazánem. FOTORECEPT usnadní přípravu.

06.08.2022

ČÍST VÍCE
Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno
Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

Sezóna švestek je tady. Že ze švestek nemusíme péci jen obligátní koláč, se dozvíte v našem článku.

06.08.2022

ČÍST VÍCE
Když jíme očima: Úžasná rajčatová galetka krok za krokem
Když jíme očima: Úžasná rajčatová galetka krok za krokem

Dnes si připravíme skvělou rajčatovou galetku v křehké parmezánové krustě. Postup je velmi jednoduchý a výsledkem oslníte nejednu návštěvu.

05.08.2022

ČÍST VÍCE
Grilování kapra: Výsledek bude skvělý, ale bez těchto rad se neobejdete
Grilování kapra: Výsledek bude skvělý, ale bez těchto rad se neobejdete

Cílem grilování ryb je tepelná úprava bez úniku šťávy a bez přepečení, roztrhání a spálení skvělého a zdravého rybího masa.

05.08.2022

ČÍST VÍCE
Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem
Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

Švestek jsou plné zahrádky i trhy, kolikrát ani nevíme, co s nimi. Když z nich upečeme tento koláč, nešlápneme vedle, je totiž skvělý! Šťavnatý, vláčný a akorát sladký.

04.08.2022

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena