Vaření.czMagazín

Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Vyhledávání v magazínu...

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Plnění horkého džemu do sklenic

Když plníme sklenice horkým džemem, dáváme pozor, aby nám nepraskly. Abychom tomu předešli, dáme je na 10 minut do středně vyhřáté trouby, nebo je předem vymyjeme v horké vodě.

Číst více
Jak skládáme burger?

Sýr pokládáme na maso, aby se rozpustil. Karamelizovanou cibulku dáváme pod nebo na teplý komponent, bude chutnat lépe než za studena. Ostatní skládání surovin je na nás, ale vždy se snažíme, aby po sobě suroviny neklouzaly a byly naskládány a proloženy hezky barevně. Nezapomeneme na špejli vprostřed, ta není na ozdobu, ale drží všechny komponenty pohromadě (i po zakousnutí).

Číst více

Jak grilovat maso: Způsoby úpravy grilovaných pokrmů v pár krocích
Jak grilovat maso: Způsoby úpravy grilovaných pokrmů v pár krocích

Při nedodržení základních a osvědčených rad by se mohlo stát, že hotový grilovaný pokrm nebude mít požadovanou barvu ani chuť. A hosty, pro které měl být připraven, nebudeme mít čím okouzlit.

24.06.2022

ČÍST VÍCE
Rybíz právě dozrál: Vyzkoušejte rybízový koláč se sněhovou peřinou
Rybíz právě dozrál: Vyzkoušejte rybízový koláč se sněhovou peřinou

Rybíz dozrál, proto je čas si z něj upéct velmi dobrý koláč. Ideální je červený rybíz, na recept však lze použít i rybíz bílý. Pouze černý rybíz není pro tento druh koláče vhodný.

24.06.2022

ČÍST VÍCE
Pesto z mrkvové natě krok za krokem: Zkuste to netradičně
Pesto z mrkvové natě krok za krokem: Zkuste to netradičně

Mrkvovou nať nevyhazujte a zkuste si z ní udělat vynikající pesto. Příprava je jednoduchá a hotové pesto můžete použít do těstovin, na topinku nebo do tyčinek.

23.06.2022

ČÍST VÍCE
Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou
Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

Předpověď počasí na další dny hlásá teploty okolo třicítky a jasno. Pro nás to znamená jediné, užít si horké léto. Připravili jsme pro vás pár receptů na letní drinky a domácí sorbety z čerstvého ovoce. Snadná příprava a odměna v podobě osvěžení zaručena.

23.06.2022

ČÍST VÍCE
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem
Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.

22.06.2022

ČÍST VÍCE
Vegetariánský tatarák krok za krokem: Avokádo jako hlavní surovina
Vegetariánský tatarák krok za krokem: Avokádo jako hlavní surovina

Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.

22.06.2022

ČÍST VÍCE
Recept na třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády krok za krokem
Recept na třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády krok za krokem

Letošní úroda je na třešně bohatá. Léto přímo vybízí k přípravě třešňové zmrzliny, která nás osvěží. Připravíme si ji krok za krokem.

22.06.2022

ČÍST VÍCE
Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny
Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny

Recept na polévku z pečených rajčat je v podstatě vhodný po celý rok. V létě můžete spotřebovat přebytky rajčat ze zahrádky a v zimě použijte rajčata z obchodu. Ta sice nejsou pořádně k jídlu, ale této polévce poslouží úplně stejně jako ta ze zahrádky.

20.06.2022

ČÍST VÍCE
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech

První letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.

20.06.2022

ČÍST VÍCE
Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem
Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

Zmrzlina k létu patří a domácí výroba nanuků není vůbec těžká. Ke kupovaným smetanovým zmrzlinám se tato nedá přirovnat - je jemná, krémová a bez přídavku zbytečné vody. A na chuti je to opravdu znát. Čerstvé ovoce jí dodává na svěžesti.

20.06.2022

ČÍST VÍCE
Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi
Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi

Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.

19.06.2022

ČÍST VÍCE
Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem
Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

Vyzkoušejte nenáročný recept na chuťově výborný meruňkový koláč s tvarohem. Jen se po něm zapráší!

19.06.2022

ČÍST VÍCE
Grilování dotažené k dokonalosti: Domácí housky na hamburger krok za krokem
Grilování dotažené k dokonalosti: Domácí housky na hamburger krok za krokem

Jednoduchý recept s fotografickým postupem na housky z kynutého těsta, které se hodí nejen na hamburgery.

19.06.2022

ČÍST VÍCE
Máta peprná: Bylinka, bez které si oblíbené mojito nedovedeme představit
Máta peprná: Bylinka, bez které si oblíbené mojito nedovedeme představit

Máta peprná patří k oblíbeným a často používaným bylinkám u nás, nejen z důvodu nenáročného pěstování, ale také kvůli své vynikající mentolové chuti a vůni.

18.06.2022

ČÍST VÍCE
Co s úrodou višní? Zkuste recept na višňovou marmeládu!
Co s úrodou višní? Zkuste recept na višňovou marmeládu!

Právě dozrávají višně a nastal čas pro přípravu višňové marmelády. Čerstvému pečivu s touto marmeládou nikdo neodolá.

18.06.2022

ČÍST VÍCE
Slaný veganský koláč: Vyzkoušejte hráškový s tofu krok za krokem
Slaný veganský koláč: Vyzkoušejte hráškový s tofu krok za krokem

Rychlý recept na křehký slaný koláč s hráškem a krémem z uzeného tofu, který vás naučíme krok za krokem.

17.06.2022

ČÍST VÍCE
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka

Jahody, třešně, višně, meruňky, brzy také maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.

17.06.2022

ČÍST VÍCE
Třešňový koláč z tvarohového těsta: Jen se po něm zapráší!
Třešňový koláč z tvarohového těsta: Jen se po něm zapráší!

Třešně nám na zahrádkách právě zrají a po dobrém koláči se na nejednom stole doslova zapráší. Tento z tvarohového těsta je jedním z nich.

17.06.2022

ČÍST VÍCE
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem
Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem

Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.

16.06.2022

ČÍST VÍCE
Recept na salát coleslaw krok za krokem: Je dokonalý!
Recept na salát coleslaw krok za krokem: Je dokonalý!

Vyzkoušejte recept na oblíbený salát z bílého zelí, mrkve, celeru a majonézové zálivky. Coleslaw v domácí verzi podle našeho fotoreceptu zvládne úplně každý. A chutná výborně!

16.06.2022

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena