
Prostřeno! v Ústeckém kraji přineslo českou kuchyni i neuvěřitelné drama a gastronomické katastrofy. Hned na začátku týdne se řešila alergie na lepek, v úterý se hosté dočkali pečiva tvrdého jako kámen a ve čtvrtek se polemizovalo nad tím, jestli má být bramborový fondán syrový.

Pranostiky: "Na svatého Martina nejlepší je husina, pohleď na hruď i na kosti, poznáš, jaká zima se přihostí.", nebo "Na svatého Martina jiskra do vína.", jsou přesným obrazem svátku mladého vína a s ním spojené i bohaté hostiny. Připijte si letos mladým vínem i Vy!

Svátek svatého Martina 11. listopadu, víkend před či po něm, je čas na hody, vína a rodinného setkání. Pokud letos chystáte svatomartinské menu, poradíme vám, co nakoupit, jak naplánovat pečení husy, které knedlíky zvolit a co podávat k mladému vínu. V článku najdete ověřené recepty, které dělají ze svatomartinských hodů opravdovou slavnost.

Přichází další premiérové Prostřeno! Tentokrát se budou o vítězství pokoušet soutěžící v Moravskoslezském kraji. Komu zamíchá přípravou úkol týdne, kdo se překvapit nenechá a kdo bude největším taktikem?

Těžko omráčíte někoho víc než zákuskem s dokonalým vrstvením na řezu. Efektní střídání vrstev je fascinující podívaná a o chutích ani nemluvě. Řezy mohou být jednoduché i propracované, málokoho však nechají chladným. Míša řezy, medovník nebo žloutkové řezy patří mezi špičky české domácí cukrařiny.

Sladké chlebíčky u nás nemají tak dlouhou tradici jako bábovky. Ale když jednou zkusíme třeba dýňový, pochopíme, proč si je lidé oblíbili. Jsou jednoduché, vláčné, chutnají i druhý den a díky koření krásně voní po celém bytě.



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena