Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.
Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.
Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?
Když chceme jablka použít na pečení nebo vaření, můžeme je zblanšírovat, zabráníme tak jejich zhnědnutí. Jablka stačí nakrájet na kousky, vhoďíme je asi na 3 - 4 minuty do vařící vody a potom je ihned přendáme do vody ledové.
Číst víceOd jehličí, listů, hlíny, mechu, slimáků apod. očišťujeme houby ještě v lese, hodit se nám bude také nožík na odříznutí nepěkných částí a konců nožiček. Doma nám k dočištění postačí pouze lehce navlhlý hadřík, nebo štěteček. Poté už se můžeme pustit do samotného krájení.
Číst víceDýně jsou jedním z hlavních symbolů podzimu, oslav Halloweenu a čím dál víc se tahle brukvovitá zelenina začíná prosazovat i v kuchyni. S příchodem sychravého počasí zařazujeme do svého jídelníčku dýně na vícero způsobů, jejich velkou výhodou je, že jdou připravit naslano i nasladko. A co je další plus, jsou nesmírně zdravé.
Popularita "cleanfluencerek" ukazuje zejména to, jak vnímáme ženy a ženství a že se dnes úklid prodává jako forma terapie, nikoliv jako nutné zlo.
Určitě už jste někdy se svými známými zavzpomínali na školní jídelny. Někdo na ně nedá dopustit, někdo neskrývá znechucení. Nějak podobně to asi vypadá, když přijde řeč na školní svačiny našeho dětství. Obvykle se smíchem vzpomínáme na univerzální chleba se salámem, který pravidelně končil v koši. Asi bychom všichni chtěli, aby to naše děti nedělaly stejně.
26.09.2023
ČÍST VÍCEPečení zvládnete i v týdnu, nevěříte? Jablečný závin z listového těsta podle našeho návodu zvládnete připravit i s pečením do 60 minut.
26.09.2023
ČÍST VÍCEHub jsou pořád plné lesy. Pokud už jste přejedeni houbových omáček, polévek a smaženic, zkuste nalezené houby naložit. Naučíme vás to od samého výběru hub, čištění až po různě ochucené nálevy až po samotné zavařování.
25.09.2023
ČÍST VÍCEUž vám dochází nápady, jak nasytit celou rodinu, aby hlavní chod nezruinoval rodinný rozpočet? Sáhněte častěji po brokolici, při vaření se s ní dá jen při troše fantazie opravdu kouzlit. Bonusem navíc jsou její výživové hodnoty a minimum kalorií.
25.09.2023
ČÍST VÍCEJak se vlastně domácí pečený čaj vyrábí, připravuje a jaké existují druhy? Přinášíme vám 6 báječných receptů, ve kterých je základem čerstvé či mražené ovoce a voňavé koření.
25.09.2023
ČÍST VÍCEZavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
24.09.2023
ČÍST VÍCEVeganská verze oblíbené svíčkové omáčky není vůbec složitá. Můžete se o tom sami přesvědčit v našem receptu krok za krokem.
23.09.2023
ČÍST VÍCERecept na výborný koláč, se kterým sklidíte úspěch! Jeho základem je křehké máslové těsto, tenké plátky jablek a smetanová omáčka. Naučíme vás ho krok za krokem.
23.09.2023
ČÍST VÍCEDivoce rostoucí pravé hřiby sbíráme od července až do října. Málokdy jsou zaměnitelné s jedovatými druhy hub, a tak jejich sběr zvládne každý, stejně tak následné zpracování.
22.09.2023
ČÍST VÍCEVlašské oříšky jsou bohatým zdrojem bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. A pečení s nimi je radost! Ať se pustíte do bábovky, řezů nebo štrúdlu, vždy si dobře pochutnáte.
22.09.2023
ČÍST VÍCELahodný a jednoduchý dezert, který je hotový za minutu a půl! Skvěle se hodí i třeba jako rychlá snídaně a ke kávě pro nečekanou návštěvu.
21.09.2023
ČÍST VÍCEČeši v poslední době na potravinách evidentně velmi šetří, nákupní vozíky zákazníků jsou stále méně plné a lidé podle všeho tráví více času porovnáváním cen zboží. Podle Českého statistického úřadu klesly tržby obchodníků meziročně téměř o šest procent.
20.09.2023
ČÍST VÍCEJsou pro vás podzimní a zimní měsíce obdobím nachlazení, častých chřipek a zánětů dýchacích cest? Užíváte často léky, ale téměř bez žádného efektu? Příčinou může být oslabený imunitní systém, který nepracuje, jak je v tomto období potřeba. Jakými způsoby můžeme náš imunitní systém posílit? Sáhněte nejen po zdravější stravě, ale také po bylinkách a domácích sirupech.
20.09.2023
ČÍST VÍCEVyzkoušejte jednoduchý recept na šípkový džem krok za krokem.
19.09.2023
ČÍST VÍCEDruhů hub je jen v Čechách takové množství, že je toto téma snad nevyčerpatelné, a proto se k houbám znovu vracíme. Přinášíme také pár receptů, které stojí za vyzkoušení.
19.09.2023
ČÍST VÍCEKvětákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.
19.09.2023
ČÍST VÍCEGeniálně jednoduché recepty, na které my Češi nedáme dopustit! Pokud si smažené pokrmy nedopřáváme denně, nemusíme si je až tak odpírat. Smažený řízek, sýr, květák, ale i zelenina, která díky smažení a obalování v dobře vyladěném těstíčku získá na chuti. 10 skvělých a zároveň snadných receptů, které si najdou místo ve vaší kuchařce.
18.09.2023
ČÍST VÍCEChcete mlsat zdravě? Potom určitě vyzkoušejte recept na náš ořechový koláč! Je bez lepku a zbytečného cukru. Navíc je celá příprava nenáročná na čas.
18.09.2023
ČÍST VÍCEDnes se krok za krokem naučíme lívance z jablíček, které zvládne úplně každý. Oproti klasickým lívancům jsou jemnější, nadýchanější a díky skořici krásně voní.
17.09.2023
ČÍST VÍCEStudené i teplé večeře bez dlouhých příprav ocení každý. Máme pro vás tipy na večeře od pondělí do neděle, které uspokojí celou rodinu.
17.09.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena