Třešně k létu neodmyslitelně patří, jde o skvělou sladkou svačinku, kterou si můžete vychutnat jen tak. Jenže když se tyto krásné červené plody začnou kupit a nevíte, co s nimi, je třeba vymyslet, jak je rychle a prakticky zpracovat. Nabízí se různé způsoby – ať už si je chcete vychutnat teď, jen v trochu jiné podobě, nebo je uchovat na zimu.
Cuketa do pomazánky? Skvělý nápad! Připravit můžeme celou škálu cuketového "mazání". Někdy lehkou a bylinkovou pomazánku, jindy pikantní a ďábelskou. Poradíme vám s recepty na skvělé cuketové pomazánky i topinkové směsi. Díky nim se všichni budou v zimě těšit na další cuketovou sezónu.
Grilování nepatří jen masu a zelenině. Když na rošt položíme ovoce, začnou se dít věci – cukry karamelizují, vůně sílí a chuť získává nový rozměr. Připravte si s námi dezerty z grilu, které jsou rychlé, efektní a rozhodně stojí za vyzkoušení. Grilované ovoce je ideální sladkou tečkou po letní večeři.
Buchtičky se šodó, někdy zvané dukátové, patří k nejsladším vzpomínkám na školní jídelnu i nedělní obědy. Tahle klasika na talíři s vanilkovým krémem má zajímavou historii, spoustu variací a chuť, která nestárne. Víte, odkud se vzal název „šodó“ a jak se buchtičky s krémem připravit? Máme pro vás recept s postupem krok za krokem.
Bublající pití je něco mezi limonádou a elixírem mládí. Kombucha si stále získává srdce příznivců zdraví, i těch, co rádi experimentují. Připravte si doma nápoj, který tisíce let okouzluje chuťové pohárky. Možná vás nasměruje k novému způsobu vaření a životnímu stylu.
Barevné, šťavnaté, tvárné a s jedinečnou chutí – to jsou papriky, které vládnou letní kuchyni. Umí být svěží i syté, jemné i pikantní, zkrátka pokaždé jiné. Přesto se jimi nepřejíte. Hodí se do salátů, pomazánek, omáček i jako hlavní chod. Můžeme je péct, zapékat, dusit i nakládat - pokaždé budou fantastické. V článku vám ukážeme, s jakými recepty se to povede!
Rajská jablíčka neboli rajčata, oblíbený pokrm dodávající spoustu antioxidantů. Konzumací červených, žlutých, velkých, drobných, šťavnatých či masitých rajčátek, bojujeme proti rakovině. Navíc si na nich skvěle pochutnáme! Co si z rajčat uvařit a připravit?
Rajčatový salát je stálice českých kuchyní i letních grilovaček. Ale co takhle ho zkusit jinak – třeba s mozzarellou, cizrnou, nebo ve stylu řeckého horiatiki? Přinášíme vám výběr těch nejlepších rajčatových salátů, které vás osvěží, zasytí i překvapí.
Sangria je nejznámější letní drink ze Španělska – ovocný, osvěžující a neskutečně dobře se pije. Přichystat ji můžeme na grilovačku, piknik nebo večer na balkoně. Vždycky ji podáváme dobře vychlazenou, nejlépe ve sklenici s ledem a plátkem pomeranče.
Jak připravit osvěžující melounovou limonádu z čerstvého vodního melounu? Poradíme vám, jak ji připravit, co do ní přidat a jak ji vyladit na letní drink roku. Melounovou limonádu můžeme vylepšit mátou či okurkou... Zkuste naše tipy a vychytávky!
Nakládaná zeleninová směs má své velké příznivce, podobně jako kyselé okurky. Tradičně se připravuje hlavně z čerstvého hlávkového zelí, do kterého se přidává další zelenina - typicky třeba papriky, cibule, mrkev, okurka nebo zelená rajčata, která nestihla dozrát.
Když zrají meruňky, nastává po jahodách další správná chvíle na ovocné knedlíky - tentokrát s meruňkami. A pokud nechceme trávit půl dne v kuchyni, je tvarohové těsto k meruňkám jasná volba. Připravíme ho rychle a snadno od oka, navíc je krásně vláčné. Tvarohové meruňkové knedlíky jsou hvězdným prázdninovým jídlem.
Lesní borůvky jsou menší a chuťově výraznější – skvělé jsou v koláči i kynutých knedlících. Zahradní jsou větší a šťavnatější, hodí se do pohárů, na cheesecake nebo jen tak s jogurtem. Ať máme borůvky jakékoliv, můžeme z nich vytvořit luxusní borůvkový dezert.
Letní salát nemusí nutně znamenat jen zelené listy a dresink. Existují recepty na saláty, které vycházejí z tradic světových kuchyní a skvěle fungují. Jsou syté, plné bylinek a obejdou se bez masa. Ideální na dny, kdy nechceme stát u plotny a přesto si dát něco dobrého. Seznamte se se čtyřmi hvězdami letní sezóny – každý z nich je jiný, ale všechny spojuje jednoduchost a perfektní chuť.
Cuketa je velmi oblíbenou a tvárnou zeleninou, ze které se dá při vaření opravdu kouzlit. Jedním z nejoblíbenějších cuketových pokrmů jsou právě nejrůznější placky, karbanátky a zeleninové lívance. Vybrali jsme pro vás skvělé recepty na placky z cukety nebo s cuketou.