Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.
Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.
Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?
Medvědí česnek má obrovský obsah vitamínu C, na 100 g jej medvědí česnek ukrývá něco kolem 150 mg. Pro představu - například jablko má ve stejném množství jen 4 mg vitamínu C.
Číst vícePokud plánujete jarní detox, sáhněte rozhodně po těchto potravinách: Skvěle vám poslouží řeřicha. citron, listová zelenina, zelí, celer, červená řepa, česnek, zázvor a artyčok.
Číst víceTyto palačinky se skvěle hodí do jarního jídelníčku a také s nimi zazáříte na svatého Patrika, kdy je vše zelené. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
26.03.2023
ČÍST VÍCEVelikonoce jsou úžasnou příležitostí, jak se zase jednou kreativně vyřádit. Udělejte si čas, popusťte uzdu fantazii, sedněte si spolu s dětmi a pusťte se do tvoření plného jarních barev a velikonočních roztomilostí.
26.03.2023
ČÍST VÍCEVynikající pomazánka s bílým tofu, medvědím tofu a vlašskými ořechy krok za krokem.
26.03.2023
ČÍST VÍCEPrvní jarní sluníčko nám už za pár dní přinese jedny z nejdůležitějších svátků - Velikonoce. Velikonoční kuchyně je velmi pestrá a bohatá, každé jídlo na stole má svůj význam. Na velikonoční tabuli by rozhodně neměl chybět nadýchaný mazanec, kynuté jidáše, beránek, ale i dozlatova propečené jehněčí. Přinášíme vám spoustu do detailu doladěných tipů a velikonočních receptů.
26.03.2023
ČÍST VÍCEMožná jste se už někdy pozastavili nad tím, kolik jídla se ve vaší domácnosti každý týden vyhodí. I při nejlepší vůli plánovat nákupy a tím regulovat množství potravin, se nám to někdy může vymknout z rukou, zvlášť pokud jde o návštěvy nebo svátky, kdy se určitě navaří a napeče víc, než se spotřebuje.
24.03.2023
ČÍST VÍCEPrvní slunné a teplé jarní dny již nejednoho z nás zlákaly vytáhnout gril. Pokud hledáte inspiraci, co všechno se dá hodit na grilovací rošt, máme pro vás fajn tipy a originální recepty.
24.03.2023
ČÍST VÍCERecept na anglické bochánky, které připomínají naše velikonoční mazanečky. V tomto receptu si můžete vyzkoušet jejich veganskou variantu krok za krokem.
22.03.2023
ČÍST VÍCEBarvení vajíček, pečení beránka, příprava velikonoční nádivky a zasloužená pomlázka – tak nějak vypadají Velikonoce možná i u vás. Zkuste se otestovat, jak dobře znáte právě tyto svátky.
22.03.2023
ČÍST VÍCEJídlo je třeba přestat vnímat jen jako palivo, je nutné si uvědomit, že složení stravy, kterou dlouhodobě přijímáme, má pro naše zdraví zcela zásadní význam. Jídlo obsahuje vitamíny, minerální a biologicky aktivní látky, které v našem těle plní celou řadu úkolů a jsou součástí důležitých procesů. Jak začít jíst opravdu plnohodnotně a zdravě?
22.03.2023
ČÍST VÍCEVelikonoce klepou na dveře a je na čase udělat si plán, co všechno by letos vlastně mělo být na stole. Pokud vám chybí inspirace, zkuste ji hledat mezi tradicemi našich sousedů. Některé vás překvapí svou obdobou našich velikonočních tradic, jiné naopak svou odlišností.
19.03.2023
ČÍST VÍCELáká vás vyrazit si v blízké době do přírody a užít si prvního sluníčka? Co takhle si zpříjemnit výlet i dokonale připraveným piknikem? Pár rad pro první piknikové pokusy.
19.03.2023
ČÍST VÍCENezaměnitelná vůně medvědího česneku je skutečným znamením, že jaro je tu brzy v plné síle. Medvědí česnek je doslova zelený poklad a vyplatí se ho zařadit do řady pokrmů. Jak na to?
16.03.2023
ČÍST VÍCEVelikonoční půst měl v době našich předků liturgický význam, zároveň však moudře nabádal k pročištění těla po období hodování. Je a byla to doba, kdy se věřící připravovali na nejdůležitější svátky v roce. Velký půst začínal na Popeleční středu a končil o Bílé sobotě.
13.03.2023
ČÍST VÍCEBřezen se brzy překulí do své druhé poloviny a co nevidět se kolem nás začne probouzet jaro. Všichni bychom proto měli s prvním oteplením vyrazit do přírody, načerpat sílu a energii z prvních teplých slunečních paprsků a vstřebat tak do těla první doušky jarní vitality a energie.
13.03.2023
ČÍST VÍCEVelikonoce by se u nás samozřejmě nemohly obejít bez tradičních dobrot, jako je beránek, mazanec nebo boží milosti. Na českém velikonočním stole mají své pevné místo a recepty na ně se v rodinách předávají po celé generace. V posledních letech však přibývají nové zvyklosti a nové receptury. Hospodyňky pečou s dětmi stále rafinovanější sladkosti pro koledníky, objevují se sladkosti a cukroví podobné vánočnímu, jen v nových tvarech a s jarními motivy.
11.03.2023
ČÍST VÍCETenké palačinkové těsto můžeme naplnit a srolovat, seskládat do trojúhelníku, ale i do podoby psaníčka. Palačinky vždy chutnají báječně - se slanou i sladkou náplní.
11.03.2023
ČÍST VÍCEPři procházce přírodou můžete už brzy zaznamenat štiplavou vůni medvědího česneku. Neváhejte a přineste si domů minimálně plnou hrst zdraví.
10.03.2023
ČÍST VÍCEMoučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.
10.03.2023
ČÍST VÍCEChystáte se péct a saháte automaticky po bílé mouce, protože jinou ani doma nemáte? Pak si možná rádi přečtete něco málo o zdravějších druzích mouky a dáte tak svému příštímu domácímu pečení úplně jiný rozměr.
07.03.2023
ČÍST VÍCEAž se příroda probudí, budeme mít k dispozici již řadu bylinek, které hrají hlavní roli při pročišťování organismu. Poohlédněte se po kopřivě, pampelišce i šťovíku.
05.03.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena