Vaření.czMagazín

Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Vyhledávání v magazínu...

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Skladování jahod

Když si domů přineseme jahody, je potřeba myslet na to, že se mají umýt až těsně před podáváním či tepelným zpracováním. Jahody totiž dovedou nasát spoustu vlhkosti, to znamená, že pokud si je umyjeme déle před dalším užitím, zkazí se mnohem rychleji.

Číst více
Jak připravit kopřivový čaj?

Připravíme si kůru z půlky bio pomeranče, kterou odkrojíme do spirály, ze zbytku pomeranče vymačkáme šťávu. Kůru pomeranče a hrst mladých kopřivových listů dáme společně s 2 hřebíčky do džbánu a zalijeme 0,5 l horké vody. Necháme 10 minut odstát. Kopřivový čaj přecedíme, přilijeme pomerančovou šťávu a horký podáváme.

Číst více

Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat
Hrátky s chřestem: V těchto úpravách vám bude stoprocentně chutnat

Chřest patří do stejné skupiny zeleniny jako cibule, česnek a pórek. Je dražší než ostatní druhy zeleniny, protože se pěstuje v malém množství a sklízí se ručně. Chřest má neopomenutelné léčivé i regenerační účinky. Připravte si podle našich receptů třeba výborné chřestoto, zkombinujte ho s vepřovou panenkou, telecím a zkuste i krémovou polévku s masovými knedlíčky.

21.04.2022

ČÍST VÍCE
Jednoduchý recept na domácí medovník: Naučíme vás ho krok za krokem
Jednoduchý recept na domácí medovník: Naučíme vás ho krok za krokem

Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.

21.04.2022

ČÍST VÍCE
Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem
Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle FOTONÁVODU vám celé pečení usnadníme.

20.04.2022

ČÍST VÍCE
Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 1.díl
Oblíbené tipy a triky nejen do kuchyně 1.díl

Při vaření, pečení i péči o domácnost je každá rada drahá. Tipy, jak ušetřit a jak si pomoci při údržbě spotřebičů, se vám mohou hodit.

20.04.2022

ČÍST VÍCE
Sběr kopřiv: Na čaj, špenát i kopřivovou polévku
Sběr kopřiv: Na čaj, špenát i kopřivovou polévku

Nastal čas, kdy mnoho z nás sbírá a suší různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách rozrůstá.

20.04.2022

ČÍST VÍCE
Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!
Zůstal vám mazanec z Velikonoc? Zkuste jej zapéct nebo použít na žemlovku!

Čtyři dokonalé recepty, jak zpracovat mazanec či jiné sladké pečivo z Velikonoc. U žemlovky stačí zaměnit rohlíky za pečivo, které vám zůstalo, výsledná chuť bude ještě lepší! A bonus navíc? Díky minimu potřebných surovin i něco ušetříte.

18.04.2022

ČÍST VÍCE
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky

Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.

18.04.2022

ČÍST VÍCE
A je po Velikonocích: Co si počít s vařenými vejci?
A je po Velikonocích: Co si počít s vařenými vejci?

Z koledy jsme si přinesli plnou ošatku vařených vajec. Jak je zpracovat?

18.04.2022

ČÍST VÍCE
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu
Jak použít zbylá vejce? Zkuste vajíčkovou pomazánku podle našeho receptu

Vejce k velikonočním svátkům neodmyslitelně patří. Dnes si připravíme výbornou pomazánku z přebytků vajec, kterou podáváme na čerstvém pečivu.

18.04.2022

ČÍST VÍCE
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!

Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.

17.04.2022

ČÍST VÍCE
Upečte si křupavé domácí rohlíky a housky jako z pekárny: K vajíčkové pomazánce budou chutnat skvěle!
Upečte si křupavé domácí rohlíky a housky jako z pekárny: K vajíčkové pomazánce budou chutnat skvěle!

Chystáte se připravit vajíčkovou pomazánku ze zbylých vajíček? Upečte si k ní voňavé a křupavé domácí rohlíky, housky nebo výbornou cibulovou bagetku!

17.04.2022

ČÍST VÍCE
Hod boží velikonoční a Velikonoční pondělí: Prostřete stůl a dopřejte si tradiční velikonoční pokrmy
Hod boží velikonoční a Velikonoční pondělí: Prostřete stůl a dopřejte si tradiční velikonoční pokrmy

Připravme poslední vajíčka pro koledníky, upleťme pomlázky, Velikonoce jsou tady se vším všudy!

16.04.2022

ČÍST VÍCE
Recept na tvarohového beránka krok za krokem
Recept na tvarohového beránka krok za krokem

Vyzkoušejte recept na velmi jemného a vláčného tvarohového beránka s čokoládovou polevou, který krásně dozdobí velikonoční stůl.

16.04.2022

ČÍST VÍCE
Velikonoční hot cross buns krok za krokem
Velikonoční hot cross buns krok za krokem

Recept na anglické bochánky, které připomínají naše velikonoční mazanečky. V tomto receptu si můžete vyzkoušet jejich veganskou variantu krok za krokem.

15.04.2022

ČÍST VÍCE
Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět
Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

Piškotový beránek, jidáše, mazanec, vajíčková pomazánka nebo salát, velikonoční nádivka - to všechno jsou tradiční velikonoční pochoutky, které si určitě neodepřeme ani o letošních svátcích jara.

15.04.2022

ČÍST VÍCE
Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem
Veganské pečení: Velikonoční mazanec krok za krokem

Tradiční mazanec patří mezi nepostradatelnou součást Velikonoc. Pokud upřednostňujete rostlinné suroviny, tak tento recept je přímo pro vás a zaručujeme, že je od klasického mazance k nerozeznání

15.04.2022

ČÍST VÍCE
Velký pátek: Sváteční den půstu a očisty
Velký pátek: Sváteční den půstu a očisty

Přívlastky jako bolestný či tichý přesně vystihují atmosféru nejtiššího dne v roce.

14.04.2022

ČÍST VÍCE
Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem
Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

Vyzkoušejte si krok za krokem přípravu tradičního velikonočního pečiva. Jidáše mohou být rozlišných tvarů, do těsta lze přidat rozinky a sypat je plátky mandlí. My je před podáváním jen pocukrovali, i tak byly výtečné!

13.04.2022

ČÍST VÍCE
Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!
Velikonoční pečení s dětmi: Tyhle sušenky ve tvaru zvířátek je budou bavit!

Velikonoce nemusí být vůbec nudné! Překvapte letos velikonočními sušenkami. Jsou velmi jednoduché na přípravu, obzvláště dětem se bude tento recept líbit.

13.04.2022

ČÍST VÍCE
Umíte správně připravit vajíčka? Pozor na základní chyby!
Umíte správně připravit vajíčka? Pozor na základní chyby!

Vaječné recepty jsou rychlé a vděčné - pochutná si na nich celá rodina od snídaně až po večeři. Pojďme se společně podívat na základní přípravu vajec natvrdo, na hniličku a vejce pošírované, které jsou součástí mnoha dalších pokrmů.

12.04.2022

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena