Muži v převaze, ve speciální převaze! U ploten a stolů se sejdou umělci s citem pro detail, fotografové. Jen jedna z hostitelek bude žena. Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést deset tisíc.
Rozpeky jsou tradiční západočeské vdolky, které mají podobný úkol jako kynuté knedlíky. Na rozdíl od nich se však pečou v troubě, uvnitř jsou nadýchané a měkké a mají křupavý povrch. Na Plzeňsku a Domažlicku se vedle rozpeků připravují také rozpíčky.
Chcete si užít zážitek v prvotřídní restauraci, ale trochu vás odrazuje, kolik to bude stát? Akce s názvem Restaurant Week otevírá dveře do špičkových podniků všem, i těm, co mají obavy. Stanovené tříchodové menu má pevně stanovenou cenu 490 Kč nebo 790 korun a kupuje se předem online. Možnost ochutnávat je právě teď!
Perfektní omáčka stojí na správné technice a dochucení, říká šéfkuchař Pavel Vacek. Časté chyby jako málo orestovaný cibulový základ, spálený česnek nebo špatná smetana mohou pokazit i sebelepší recept. Jak předejít nezdaru? Stačí dodržet pár omáčkových zásad.
Saláty se dají se upravit mnoha způsoby a můžeme použít rozličné suroviny - od zeleniny, přes ovoce, bylinky, sýry, maso, vajíčka až po semínka, ořechy. A to jsme se vůbec nedostali k zálivkám a dresinkům. Salát může být jen lehkým doplňkem, ale stejně dobře se může stát plnohodnotným hlavním chodem.
Dva muži, tři ženy. A legendární cheesecake jako úkol týdne. Komu se nepodaří, kdo ho nebude umět vyslovit, natož pak připravit? Také absolutní převaha krémových polévek, zajímavých předkrmů i sladkých dezertů. Jak se komu bude dařit u sporáku?
Piškotové těsto je sice jednoduché na přípravu, ale vyžaduje pečlivost a správnou techniku. Stačí malá chyba a místo nadýchaného dortového korpusu vznikne hutný, nebo naopak propadlý moučník. Pojďme se podívat na nejčastější problémy a jak se jim vyhnout.
Už vám dochází nápady, jak nasytit celou rodinu, aby hlavní chod nezruinoval rodinný rozpočet? Sáhněte častěji po brokolici, při vaření se s ní dá jen při troše fantazie opravdu kouzlit. Bonusem navíc jsou její výživové hodnoty a minimum kalorií.
Do "rizota" se většinou pouštíme, když chceme zpracovat zbytky rýže. Proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly. Italské rizoto ale s žádnými rýžovými zbytky nepočítá, naopak. Risotto může být klidně i hostinou pro krále.
Tento týden se v pořadu Prostřeno! setkají hosté, kteří se živí svým tělem – model, striptér, herečka filmů pro dospělé, tanečnice a osobní trenérka. Každý z nich se pokusí nejen ohromit kuchařskými dovednostmi, ale také překvapit zábavou, která reflektuje jejich profesi.
Mikrobylinky, kterým se běžně říká microgreens, představují skvělou alternativu k tradiční listové zelenině. Objemově sice špenát, rukolu nebo hlávkový salát nenahradí, ovšem nutričně je i předčí. Microgreens jsou totiž nabité zdravím!
Starší pečivo nevyhazujte! Existuje mnoho způsobů, jak ho využít v kuchyni a připravit z něj jednoduchá skromná ale fantastická jídla. Upečte si nejlepší žemlovku, uvařte dokonalou chlebovou polévku, připravte slaný nákyp nebo zjemněte pečivem domácí sekanou.
Kdo by odolal poctivé bramboračce? Tahle sytá a voňavá polévka patří mezi stálice české kuchyně, ale rozhodně není jen jedna jediná varianta. Brambory mají úžasnou schopnost přirozeně zahušťovat a dodávat polévkám krémovost i bez mouky. Navíc skvěle zasytí. S bramboračkami můžete směle experimentovat!
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena