Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.
Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.
Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?
Od jehličí, listů, hlíny, mechu, slimáků apod. očišťujeme houby ještě v lese, hodit se nám bude také nožík na odříznutí nepěkných částí a konců nožiček. Doma nám k dočištění postačí pouze lehce navlhlý hadřík, nebo štěteček. Poté už se můžeme pustit do samotného krájení.
Číst víceČerstvý i sušený kopr nejčastěji upotřebíme v polévkách a omáčkách, ale hodí se také do salátů, bramborových jídel, své podstatné místo má při nakládání hub a zeleniny, výborně se doplňuje s rybami (zejména lososem).
Číst víceČeši v poslední době na potravinách evidentně velmi šetří, nákupní vozíky zákazníků jsou stále méně plné a lidé podle všeho tráví více času porovnáváním cen zboží. Podle Českého statistického úřadu klesly tržby obchodníků meziročně téměř o šest procent.
Známé české ženy se nebojí experimentovat s vizáží. Které české celebrity nezůstaly u své přirozené barvy?
Nastává ten pravý čas, kdy papriky ve velkém zařazujeme do jídelníčku, začínají totiž okupovat naše zahrádky. Pokud nemáme vlastní zdroj, využijeme sezóny, protože jejich cena v obchodech v těchto dnech mírně klesá. Co všechno lze z paprik připravit?
28.07.2023
ČÍST VÍCEDnes se krok za krokem naučíme domácí kečup, který je jemný, slaďoučký a konzistencí jako kupovaný. A výhoda navíc, s přípravou není příliš práce.
27.07.2023
ČÍST VÍCEOkurky, tak vděčná zelenina, kterou stojí za to si uchovat díky nakládání a zavařování. I když s okurkovou vášní teprve začínáte, okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, případně zkoušíte stále nové postupy a ingredience, mohou se vám hodit naše recepty, z nichž si zaručeně vyberete.
26.07.2023
ČÍST VÍCERecept na skvělou cuketovou bábovku, která je kyprá, vláčná a voní po perníkovém koření. Stačit vám bude jedna miska a hrnek jako odměrka. Nepotřebujete šlehač ani váhu.
26.07.2023
ČÍST VÍCELéto chceme určitě všichni trávit jinak než u plotny, proto je to období lehkých, a především rychlých jídel. To ale neznamená, že bychom si během letních měsíců nechtěli pochutnat. Skvělým řešením jsou proto těstoviny, které si můžete připravit na dlouhou řadu způsobů.
24.07.2023
ČÍST VÍCERajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.
24.07.2023
ČÍST VÍCEStačí pár surovin a doma vykouzlíte vynikající zmrzlinu. Díky kokosovému jogurtu a oříškovému máslu je krásně krémová a lahodná. Navíc je bez přidaného cukru takže je vhodná i pro ty nejmenší
23.07.2023
ČÍST VÍCESezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
23.07.2023
ČÍST VÍCERecept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!
21.07.2023
ČÍST VÍCEJak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
20.07.2023
ČÍST VÍCERybíz je oblíbené bobulové ovoce, které najdeme snad na každé zahrádce. Pěstuje se červený, bílý nebo černý druh, ale na trhu je i růžová, sladší varianta. Právě v těchto letních dnech nastává doba sběru rybízu, a tak se o něm pojďme dozvědět něco víc.
18.07.2023
ČÍST VÍCEReceptů na moučníky není nikdy dost. Tento je z cukety a jablíček. Snadný FOTORECEPT na chuťově velmi jemný, šťavnatý a vláčný perník.
18.07.2023
ČÍST VÍCENázev angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?
18.07.2023
ČÍST VÍCEČas, kdy nám na zahrádkách dozrávají maliny a na trzích jsou jich plné košíky. Přinášíme vám recepty na pečené i nepečené malinové dobroty, ale také výborné malinové sirupy a likéry, které ještě stihnete.
17.07.2023
ČÍST VÍCEÚroda cuket zaplavila naše zahrádky. Proto si dnes z cukety připravíme výtečnou polévku. Podle FOTORECEPTU ji zvládne každý.
17.07.2023
ČÍST VÍCERecept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!
16.07.2023
ČÍST VÍCECuketovou sezónu je třeba si pořádně užít. Inspirujte se našimi recepty, ve kterých cuketa nesmí chybět. Čistě zeleninové, s masem, ale i na sladko v koláčích chutná jednoduše báječně.
14.07.2023
ČÍST VÍCEJednoduchý recept s fotografickým postupem na housky z kynutého těsta, které se hodí nejen na hamburgery.
13.07.2023
ČÍST VÍCEZeleninu, která se nám na našich zahrádkách urodí, můžeme zpracovat různými způsoby a uchovat si ji tak na období zimy. Samozřejmě ji můžeme rychlejším způsobem jednoduše zamrazit, ale pokud máme rádi pikantnější doplněk k pečeným masům, karbanátkům nebo jen k toastům, doporučuji zeleninu sterilovat, a to v podobě míchaných salátů nebo čalamád.
13.07.2023
ČÍST VÍCEVyzkoušejte nenáročný recept na chuťově výborný meruňkový koláč s tvarohem. Jen se po něm zapráší!
13.07.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena