Recept na dýňovou polévku s jablkem a zázvorem
1) Příprava surovin.
2) Nejprve si očistíme a nakrájíme dýni na kostky.
3) Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na másle necháme zpěnit.
4) Přidáme dýni a pořádně orestujeme.
5) K dýni přidáme polovinu nakrájeného jablka a zalijeme vývarem tak, aby vykukovaly špičky kostek dýně. Zde stačilo zhruba 300 ml.
6) Pokud je již dýně měkká, odstavíme z plotny a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
7) Vmícháme smetanu ke šlehání. Postupně přidáváme do požadované konzistence, nemusíme využít celé balení. Přidáme také koření, tedy garam masala, zázvor, muškátový oříšek, pepř, sůl a pár kapek šťávy z citronu.
8) Na suché rozpálené pánvi si opražíme dýňová semínka.
9) Dýňovou polévku podáváme ozdobenou opraženými dýňovými semínky, zakysanou smetanou, plátky parmezánu a snítkou rukoly.
![](https://vareni-production-cdn.xsd.cz/obrazky/clanky-wysiwyg/8393/image9.jpg)
Dýňová polévka s jablkem a zázvorem a finanční náročnost
Za ingredience na základ polévky zaplatíme cca 65 Kč. Za ozdobení si započítáme 55 Kč. Celkem nás tedy 4 porce vyjdou zhruba na 120 Kč (podle vybraných surovin).
K polévce si můžete vyzkoušet upéct vlastní chléb
zdroj: žena.cz