Klasickou dýňovou polévku nejspíš znáte, zkuste si ji ale zjemnit jablkem a prohřát zázvorem. Hotová bude za pár minut a postup hravě zvládnou i ti, kteří s vařením teprve začínají.
Za ingredience na základ polévky zaplatíme cca 65 Kč. Za ozdobení si započítáme 55 Kč. Celkem nás tedy 4 porce vyjdou zhruba na 120 Kč (podle vybraných surovin).
Netradiční pečení? Zkuste moučníky z řepy, mrkve, cukety nebo dýně
Ovocné náplně do buchet a koláčů? To není nic neobvyklého. Ale co takhle dýně, patison, červená řepa, cuketa nebo mrkev? Zeleninové náplně jsou výborné, navíc plné zdraví prospěšných látek. Vtip je v tom, že vaši hosté jen sotva poznají, co vlastně v buchtách je. Dezert s mrkví rozhodně po mrkvi nechutná a ani koláč s cuketou nemá zelenou barvu.
Thajsko, Indie i Amerika: Dýně a její zpracování ve světových kuchyních
Dýně známe jako báječnou podzimní dekoraci, ale mnozí z nás nedají dopustit ani na zdravé a chutné dýňové pokrmy. Na zahradách dýně působí tak trochu jako rozpínavý plevel, ale nakonec jsme rádi za úrodu plodů, které při správném skladování mohou vydržet až do jara. A česká kuchyně rozhodně není jediná, ve které má dýně na podzim stálé místo ve zpracování.
Dýňové hody: Vaříme z dýně od snídaně po večeři
Je tady půlka září, sychravější počasí a s tím i potřeba dopřát tělu syté pokrmy, které nám dodají vitamíny a hlavně nás zahřejí. K tomu nám skvěle poslouží právě dýně, ať už máslová, muškátová, špagetová a samozřejmě oblíbená Hokkaido. Pojďme si z dýně připravit snídani, oběd i rychlou večeři.
Autor:Markéta v troubě