Je tady půlka září, sychravější počasí a s tím i potřeba dopřát tělu syté pokrmy, které nám dodají vitamíny a hlavně nás zahřejí. K tomu nám skvěle poslouží právě dýně, ať už máslová, muškátová, špagetová a samozřejmě oblíbená Hokkaido. Pojďme si z dýně připravit snídani, oběd i rychlou večeři.
Rostlinná dekorace na našich jídelních stolech bývá opravdu velmi originální. Ve spojení s možnostmi, které nabízí podzimní období, přicházejí na řadu dýně. Ozdobné dýně dodají kouzlo a nádech podzimu nejen interiéru, ale i sváteční tabuli. Jak na to se dozvíte ve článku.
Sladký dezert z rýžových vloček, dýně hokaido a nastrouhaných jablíček, jehož příprava je velmi jednoduchá. Rýžová kaše se dá podávat jako snídaně i lehká svačina, navíc si ji lze doladit podle chuti (třeba mletou skořicí).
Dýňové rolky nebo šneci z kynutého těsta se skořicovou náplní a citronovou polevou. To je ten pravý moučník, který vám zpříjemní chladné zimní dny.
Dýňové polévky patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Pokud dýni předem upečeme, chuť polévky bude výraznější. Fotorecept krok za krokem.
A zase ta dýně! Tentokrát si připravíme domácí dýňové noky, které jsou chuťově dobré samy o sobě, ale v kombinaci se špenátem a nivou nemají chybu.
Dýňová omáčka není zcela běžná. Její jemná chuť se ale k těstovinám skvěle hodí. Pokud rádi zkoušíte nové chutě, jistě si na tomto pokrmu pochutnáte.
Podzim je za dveřmi a spolu s ním i dýňová sezóna. Pojďme si tentokrát připravit dýni trochu netradičně - na kari spolu se stále oblíbenější cizrnou.
Dýňový jahelník u nás doma patří k nejoblíbenějším receptům z dýně. Je naší oblíbenou volbou, když nevíme co k večeři. V kombinaci s kysaným zelím se jedná o absolutní bombu! Určitě vyzkoušejte, mile vás překvapí.
Tato vynikající pomazánka se skvěle se hodí na topinky, na jednohubky, do sendviče nebo do těstovin. V našem receptu uvidíte, jak si ji připravit krok za krokem.
Dýňový olej: Proč si jej dopřát a jak ho využít v kuchyni?
Dýňový olej má lahodnou chuť a považuje se za dokonalý všelék. Získává se ze semen tykve obecné neboli dýně a lisuje se za studena. Má specifickou chuť i vůni, charakteristická je pro něj tmavě zelená přecházející do červena, až téměř černá barva, a příznačná oříšková chuť, díky které je velmi oblíben. Je skvělý do salátů, ale třeba i k dochucení těstovin.
Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?
Svátek všech mrtvých Halloween se slaví všude po světě. Oslavte ho i vy. Máme pro vás podrobný videonávod, jak si vyřezat halloweenskou dýni. Pojďme na to!
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena