Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

A zase ta dýně! Tentokrát si připravíme domácí dýňové noky, které jsou chuťově dobré samy o sobě, ale v kombinaci se špenátem a nivou nemají chybu.

32622×

Recept na dýňové noky se špenátem 

1) Příprava surovin. 

Na těsto si připravíme 500 g polohrubé mouky, 700 g dýně hokkaido, 1/2 lžičky soli, 50 g parmazánu a 2 lžíce olivového oleje. 

Dále budeme potřebovat 500 g mraženého listového špenátu, 100 g nivy, 2 - 3 stroužky česneku, sůl a pepř. 

2) Dýni omyjeme, rozpůlíme, vydlabeme měkký střed se semínky a nakrájíme na kostky.

Budeme potřebovat 700 g čisté váhy již opracované dýně. Dýni vsypeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Upečenou dýni necháme vychladnout, poté rozmixujeme. 

3) Mezitím vsypeme na pánev mražený listový špenát, necháme pod pokličkou povolit a krátce podusit (stačí 5 minut). 

Odklopíme a necháme vypařit přebytečnou vodu. 

4) Špenát dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a jen krátce prohřejeme. 

Odstavíme z ohně a necháme stranou.

5) Přejdeme na přípravu dýňových noků. 

Do mísy vsypeme polohrubou mouku, přidáme jemně nastrouhaný parmazán a sůl. 

6) Do sypkých surovin přidáme rozmixovanou dýni. 

7) Zpracujeme hladké těsto. 

Kdyby se těsto až příliš lepilo, přidáme ještě trouchu mouky. 

8) Vál si pomoučníme. Z těsta tvoříme válečky, ze kterých odkrajujeme kousky a ty zploštíme vidličkou. 

9) Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přivedeme k varu a postupně vsypáváme dýňové noky. Vaříme po cca 15 kouscích. 

Noky jsou uvařené, když vyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a vsypeme do síta. 

10) Uvařené dýňové noky pokapeme trochou olivového oleje, promícháme, aby se neslepily. 

11) Dohotovíme si špenát, který ohřejeme, přidáme rozdrobenou nivu, promícháme a sýr necháme povolit. 

12) Ještě teplé dýňové noky přelijeme špenátem a ihned podáváme. 

Dýňové noky se špenátem a finanční náročnost

Za dýni si započítáme 30 Kč, za mouku 10 Kč, parmazán a olivový olej 45 Kč. Špenát s nivou a česnekem nás vyjde na 65 Kč. Čtyři velké porce dýňových noků se špenátem tak připravíme za 150 Kč. 

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena