Recept na dýňové rolky se skořicovou náplní a citronovou polevou krok za krokem
1) Co budeme potřebovat:
Na těsto si připravíme 550 g polohrubé mouky, 1 balení čerstvého droždí, 100 ml kokosového mléka, 100 ml oleje, 5 lžic třtinového cukru, špetku soli a 300 g dýňového pyré.
Na náplň budeme potřebovat 100g másla, 2 lžíce skořice, 5 lžic třtinového cukru.
Citronovou polevu si připravíme ze 100 g moučkového cukru a šťávy z půlky citronu.
2) Nejprve si připravíme dýňové pyré. Dýni si vydlabeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit. Když je dýně měkká, tak slijeme vodu a rozmixujeme dohladka.
3) Poté si připravíme kvásek. Mléko si ohřejeme (nesmí se vařit) a rozdrobíme do něj celé droždí, pocukrujeme a posypeme trochou mouky a necháme přibližně 15 minut odležet.
4) V míse smícháme mouku, cukr, špetku soli, olej, dýňové pyré a kvásek. Vypracujeme vláčné těsto. Těsto posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě zhruba hodinu kynout.
5) Mezitím si připravíme náplň. Máslo necháme chvilku povolit a poté do něj zašleháme skořici a cukr. Připravenou náplň necháme chvilku ztuhnout v lednici.
6) Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů. Těsto vyndáme z mísy a válečkem vyválíme obdélník. Celou plochu těsta potřeme připravenou náplní a zarolujeme.
7) Nožem nařežeme rolky na kolečka a naskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Toto množství by mělo vyjít na 16 rolek. Necháváme rozestupy, protože nám rolky v troubě ještě nakynou. Pečeme na 200 stupňů zhruba 20 minut.
8) Nyní si připravíme polevu. Do moučkového cukru zamícháme šťávu z půlky citronu a umícháme jemnou polevu. Vychladnuté rolky touto polevou potíráme.
Vyzkoušejte také:
Domácí dýňové noky
(doba přípravy 1 hod )

Dýňové rizoto se sýrem
(doba přípravy 45 min )

Americký dýňový koláč
(doba přípravy 1 h 15 min )

Sladké dýňové muffiny
(doba přípravy 45 min )
