Dýňové rizoto se sýrem

Rizoto je klasický italský pokrm. Recept je trochu náročnější na přípravu, protože vyžaduje stále míchání a hlídání při vaření, ale výsledek stojí za to.


3.0959x
45 min
1×

Ingredience

1 lžičkamáslo
1 kscibule
6 lístkůšalvěj
0.5 hrnkuparmazán
1.5 hrnkudýně
8 hrnkůkuřecí vývar
2 hrnkyrýže arborio

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

4 lístkyčerstvá šalvěj

Postup přípravy

Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dýni očistíme a nakrájíme také na kostičky. Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, až zesklovatí. Přidáme rýži arborio a 1,5 hrnku horkého kuřecího vývaru. Vše důkladně promícháme, tak aby rýže nasákla co nejvíce vývaru. Přidáme opět 1,5 hrnku vývaru a promícháme. S dalším vývarem přidáme ještě dýni a šalvěj. Tento postup opakujeme do té doby, než rýže absorbuje většinu vývaru. Podle chuti vmícháme sůl a pepř. Po 25 - 30 minutách ochutnáme. Jestliže nám přebývá mnoho vody, tak ji samozřejmě odlijeme. Rýže má být al dente, tedy pevná, ale křehká. Než přidáme nastrouhaný sýr, necháme dýňové rizoto chvíli odstát. Dýňové rizoto se sýrem servírujeme na hlubokých talířích se snítkou šalvěje. Foto: Shutterstock.com

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňové rizoto se sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena