Kroupoto s červenou řepou a uzeným tofu. Dokonalé podzimní jídlo, které překvapí nejen barvou, ale i snadnou přípravou.
1 hrnek | kroupy |
4 hrnky | voda nebo zeleninový vývar |
3 ks | předvařená vakuovaná řepa |
1 balíček | uzené tofu |
1 lžíce | rostliný olej |
1 ks | cibule |
3 stroužky | česnek |
1 lžička | pepř a sůl |
100 g | strouhaný parmazán |
Kroupy propláchneme a dáme vařit v poměru na 1 hrnek krup přidáme 4 hrnky vody. Kroupy vaříme v osolené vodě mírným varem zhruba 30 minut (do vypaření vody). Mezitím nakrájíme cibuli na menší kostičky, česnek na plátky a chvilku osmažíme na pánvi na oleji. Poté přidáme na kostičky nakrájené tofu a orestujeme ho na cibulce dozlatova.
Následně nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme nahrubo předvařenou řepu a zamícháme jí do společně s uzeným tofu na pánvi a chvilku spolu vaříme. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Uvařené kroupy smícháme s řepovou směsí a takto připravené kroupoto podáváme posypané parmezánem a ozdobené snítkou rozmarýnu.
Kroupoto s červenou řepou podáváme jako lehké podzimní jídlo.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena