Kroupoto s červenou řepou

Kroupoto s červenou řepou a uzeným tofu. Dokonalé podzimní jídlo, které překvapí nejen barvou, ale i snadnou přípravou.


0.00x
45 min

Ingredience

1 hrnekkroupy
4 hrnkyvoda nebo zeleninový vývar
3 kspředvařená vakuovaná řepa
1 balíčekuzené tofu
1 lžícerostliný olej
1 kscibule
3 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl a pepř na dochucení
100 gstrouhaný parmazán

Postup přípravy

Kroupy propláchneme a dáme vařit v poměru na 1 hrnek krup přidáme 4 hrnky vody. Kroupy vaříme v osolené vodě mírným varem zhruba 30 minut (do vypaření vody). Mezitím nakrájíme cibuli na menší kostičky, česnek na plátky a chvilku osmažíme na pánvi na oleji. Poté přidáme na kostičky nakrájené tofu a orestujeme ho na cibulce dozlatova.

Následně nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme nahrubo předvařenou řepu a zamícháme jí do společně s uzeným tofu na pánvi a chvilku spolu vaříme. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Uvařené kroupy smícháme s řepovou směsí a takto připravené kroupoto podáváme posypané parmezánem a ozdobené snítkou rozmarýnu.

Kroupoto s červenou řepou podáváme jako lehké podzimní jídlo. 

Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě

Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.

Rizoto

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kroupoto s červenou řepou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena