Dip z červené řepy

Recept na dip z červené řepy, který je skvělý jako příloha k masu, ale také třeba jen tak k zelenině nakrájené na hranolky či na potření bagety.


5.06x
75 min

Postup přípravy

Předem si uvaříme ve slupce 4 malé červené řepy, trvá to cca 1 hodinu.

Do hrnce dáme vrchovatou lžíci másla, nakrájenou malou cibuli nadrobno, orestujeme, přidáme kmín, nahrubo nastrouhané řepy a podlijeme vínem (případně vodou). Jakmile se směs začne dusit, přidáme středně velkou na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, sůl, rozemletý pepř s hřebíčky a dusíme 5 minut.

Dip z červené řepy dochutíme citronovou šťávou, balzamikovým octem, cukrem a mícháme ještě 2 minuty, poté odstavíme z plotny. Po 5 minutách vmícháme zakysanou smetanu.

Dip z červené řepy přemístíme do misky a můžeme podávat teplý i vychlazený z lednice.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dip z červené řepy

Zpět na recept