Dýňový dip

Recept na jednoduchý dýňový dip, který se hodí třeba k nachos. Ve zdravější variantě si jej dopřejeme k čerstvé zelenině nakrájené na hranolky.


4.311x
35 min

Postup přípravy

Dýni hokkaido dobře omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme měkký střed se semínky. Dýni nakrájíme na měsíčky a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Pokapeme lžící oleje a osolíme. Dýni pečeme cca 20 minut na 200 °C, až je měkká. Upečenou dýni necháme vychladnout.



Dýni vložíme do mixéru, přidáme olivový olej (zbylou 1 lžíci) a promixujeme. Do dýňového pyré přidáme čerstvě mletý pepř, lahůdkové sušené droždí a oloupaný česnek. Znovu promixujeme. Dýňový dip ochutnáme a podle potřeby dosolíme.



Dýňový dip podáváme v mističkách a používáme jako zeleninovou omáčku vhodnou k namáčení.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňový dip

Zpět na recept