Recept na pohankovou bowl s tofu a červenou řepou. Luxusní hlavní chod nejen pro vegany.
1 hrnek | pohanka |
1 kostka | uzené tofu |
1 ks | syrová červená řepa |
2 lžíce | olej |
4 stroužky | česnek |
1 lžička | sůl |
1 špetka | pepř |
1 hrst | salát polníček |
1 balení | kimchi |
Pohanku propláchneme vodou. Na jeden hrnek pohanky přidáme 2 hrnky vodu, špetku soli a vaříme zhruba 15 - 20 minut do změknutí. Červenou řepu oloupeme, nastrouháme na jemno. Na pánvi na oleji orestujeme 4 stroužky prolisovaného česneku, poté přidáme červenou řepu a restujeme do změknutí. Na závěr dochutíme solí a pepřem a zamícháme do uvařené pohanky.
Uzené tofu nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi na oleji z obou stran. Uvařenou pohanku s řepou přendáme do misky, přidáme tofu, kvašenou zeleninu, polníček, naklíčenou čočku a posypeme sezamovými semínky.
Takto připravenou pohankovou bowl s tofu a červenou řepou můžeme hned servírovat.
Letní grilování po vegansku: Zeleninový špíz s tofu krok za krokem
Výborná kombinace zeleniny a uzeného tofu na jedné špejli. To je tutovka na letní grilování.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena