Bibimbap je variace na misku s rýží doplněnou o čerstvou či vařenou zeleninu a podává se s smaženým masem a volským okem. V tomto receptu můžete vyzkoušet veganskou alternativu s křupavým tofu.
2 hrnky | vařená rýže |
2 ks | mrkev |
0.5 ks | okurky |
4 ks | ředkvičky |
1 ks | bílé tofu |
150 g | houby shiitake |
1 lžíce | rostlinný olej |
2 lžíce | tamari nebo sójová omáčka |
1 lžíce | javorový sirup |
1 špetka | zázvor |
1 stroužek | česnek |
1 hrst | čerstvý špenát |
1 lžíce | sezamová semínka |
Nejdříve si připravíme marinádu na tofu. Do misky dáme lžíci rostlinného oleje, přidáme 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci javorového sirupu, stroužek prolisovaného česneku a špetku zázvoru. Marinádu promícháme a dáme do ní marinovat tofu. Na rozpálené pánvi orestuje marinované tofu, poté orestujeme na oleji houby. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, ředkvičku nakrájíme na plátky a okurku na menší proužky.
Do misek dáme vařenou rýži, poklademe připravenou zeleninou, na závěr přidáme houby shiitake a tofu a posypeme sezamovými semínky.
Veganský bibimbap s křupavým tofu podáváme se sojovou omáčkou.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena