Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.
Dýně, to je nadmíru zdravá zelenina, která pomůže nejen s hubnutím, ale i s posílením imunity, a to se zvlášť v těchto dnech, kdy šly teploty prudce dolů, skvěle hodí. Dýně je bohatou zásobárnou vitamínu A, který hraje zásadní roli v boji proti infekcím, při prevenci i podpůrné léčbě. Správné vstřebávání vitamínu A je dobré podporovat také dostatečným přísunem zinku. Dýně dále obsahuje kyselinu listovou, vitamín B - B3, vitamín E, tolik zdravé omega-3-mastné kyseliny, z minerálních látek pak stojí za zmínku hlavně hořčík, vápník, železo, draslík, měď, selen, zinek a fosfor. Tak proč si dýni ve velkém nedopřát?
Dýňová polévka se smetanou a slaninou
(doba přípravy 30 min )
Domácí dýňové noky
(doba přípravy 1 hod )
Dýňové muffiny
(doba přípravy 1 hod )
Dýňové rizoto se sýrem
(doba přípravy 45 min )
Dýňové karbanátky
(doba přípravy 45 min )
Americký dýňový koláč
(doba přípravy 1 h 15 min )
Dýňový chléb s dýňovými semínky
(doba přípravy 1 h 15 min )
Dýňový dip
(doba přípravy 35 min )
Dýňový džem se skořicí
(doba přípravy 45 min )
Polévka z pečené máslové dýně
(doba přípravy 45 min )
Pečená dýně hokaido s parmazánem
(doba přípravy 45 min )
Kompot z dýně
(doba přípravy 2 hod )
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena