Vaření.czReceptyPolévka z pečené máslové dýně

Polévka z pečené máslové dýně

Polévka jemné chuti z máslové dýně. Recept je náročnější na čas díky pečení, ale o to lépe chutná.


4.685x
45 min
1×

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 špetkamuškátový oříšek
750 mlzeleninový vývar
150 mlsmetana na vaření
600-700 gmáslová dýně

podle chuti

sůl
citron
mletý barevný pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220 °C. Máslovou dýni oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky (osminky), stroužky česneku oloupeme. Vše poklademe na plech vyložený pečícím papírem, dobře osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem, ještě lépe dýňovým. Dýni pečeme asi 30 minut, dokud není měkká. Upečenou zeleninu přendáme do hrnce, zalijeme zeleninovým vývarem a krátce povaříme. Směs rozmixujeme do hladké a krémové konzistence, přidáme smetanu ke šlehání a ještě chvilku provaříme. Polévku z pečené máslové dýně dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a zakápneme trochou citronové šťávy. Polévka z pečené máslové dýně skvěle chutná s bylinkovými krutony.

Další skvělé recepty z dýně

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.

12

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z pečené máslové dýně

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena