Dýňový chléb s dýňovými semínky

Osvědčený recept na měkký sladký chléb z dýně, který navíc ozdobíme dýňovými semínky.


4.19x
75 min

Postup přípravy

Máslovou dýni oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dýni nakrájíme na menší kostičky. Nakrájenou dýni vložíme do hrnce, přidáme 100 ml vody, mletou skořici, hřebíček, nastrouhaný zázvor a vaříme asi 10 minut. Hřebíčky z dýně potom vybereme a dýni ručním mixérem rozmixujeme.

Do mísy prosejeme mouku a ve středu uděláme důlek. Do důlku přidáme droždí promíchané ve vlažném mléce s troškou mouky a cukrem. Necháme vzejít asi 10 minut. K mouce přidáme dýni, sůl, olej a zbytek cukru. Promícháme a necháme odstát dalších 20 minut. Dýňová semínka nasekáme na hrubo. Polovinu semínek přidáme k těstu, které propracujeme.

Těsto vložíme do tukem vymazaného srnčího hřbetu (délka 30 cm), pokapeme vodou a posypeme zbytkem dýňových semínek. Těsto necháme odpočinout 15 minut. Dýňový chléb pečeme 25 - 35 minut dozlatova v troubě vyhřáté na 185 °C.

Dýňový chléb s dýňovými semínky je chutný například s čajem.

Foto: Thinkstock.com
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňový chléb s dýňovými semínky

Zpět na recept