Kompot můžeme ochutit ananasovým kompotem nebo dáme aroma.
Hodnocení
4.3
/ 5 (51x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
2x
Ingredience
2 ks
citron
3 ks
hřebíček
3 kg
dýně
800 g
cukr krystal
2 l
studená voda
2 lžičky
kyselina citronová
1 ks
ananasový kompot
Postup přípravy
Dýni oloupeme, vydlabeme semennou část a dužinu nakrájíme na menší kostky. Vložíme je do 2 litrů studené vody s 3 hřebíčky a necháme několik hodin stát.
Přidáme nakrájené citrony na hrubší plátky i s kůrou, ale bez semen.
Přidáme cukr a kyselinu citronovou. Vaříme necelých 10 minut, než zesklovatí.
Kompot odstavíme, vyndáme hřebíčky a citrony. Hřebíček není dobré dávat do sklenic, je moc aromatický. Ponecháme-li v kompotě citron, tak nám obsah sklenice časem zbledne.
Ochutíme 1 lahvičkou ananasového aroma nebo 1 velkým ananasovým kompotem. Kompot z dýně naplníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 80 °C.