Dělám už třetí rok. Táta, ročník 1939 ho má hrozně moc rád. Jen kompot ananasu dávám dva. Recept je opravdu vynikající.
Věrka
Re: Re:
Miroslavo,to už je sterilizované.Když to vařím v hrnci a po uvaření horké nalévám do sklenic.Dávám dnem vzhůru,nechám do rána a uvidí se,jestli víčka chytly,jestli ne,tak vidím pěnu,je tam vzduch.Pokud dobře zavíčkujete,je to bez problémů,ale za zkoušku to stojí.Hodně zdaru.
Věrka
Re:
Mirku,já to dělám jako ty,ale místo hřebíčku a nějaké tresti dávam nakrájený pomeranč i s kůrou,podle potřeby dva a vařím ho s dýní a potom dám do sklenic i s pomerančem,trochu kyseliny citronové do hrnce už předem,vše ochutnám a vyladím a je to moc dobré,žádné sterilované ananasy s konzervanty,žádne tresti,takhle přírodně a je to.Zkuste.
lenka
Komentář k receptu Dýňový kompot s ananasovou příchutí
Omlouvam se, stranka se mi spatne nacetla a prvni kolonku s mnozstvim jsem nevidela.
Mirek
Proč tak složité? Stačí vzít 3kg dýně nakrájené na kostičky, 0,75 kg cukru, tři lžičky kyseliny citronové a 3 lžičky ananasové tresti. Vše smíchat s 1,5 l vody, vařit asi 5 minut od doby, kdy dýně zesklovatí (ochutnat, aby byla tvrdost akurát) a pak dávat do sklenic a ihned zavíčkovat. Jednoduché, rychlé a moc dobré