Dýňový kompot s ananasovou příchutí

Recept na konzervaci dýně.


4.6167x
90 min
10×

Postup přípravy

Oloupanou a vydlabanou dýni nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do vody.

Dýni necháme okapat a do nálevu přidáme cukr, celou skořici a hřebíčky.
Přivedeme k varu, přidáme dýni a necháme asi 20 minut vařit - dýně nám zesklovatí. Nakonec přilijeme celý obsah ananasové konzervy.

Na dno každé omyté a nahřáté sklenice dáme 1/2 kolečka citronu bez slupky a doplníme dýni i s nálevem. V každé sklenici by měl být alespoň jeden hřebíček dole a jeden nahoře a také kousek skořice.

Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 15 minut při teplotě 80 °C. Teplotu hlídáme, aby se nám dýně nerozvařila.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňový kompot s ananasovou příchutí

Zpět na recept