Vaření.czReceptyDýňová polévka se smetanou a slaninou

Dýňová polévka se smetanou a slaninou

Hustá dýňová polévka se zeleninou, navíc výborně ochucená a ozdobená. Snadný recept na sytou polévku, která nás v zimních dnech zajisté zahřeje.


4.1120x
30 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kspórek
1 kgdýně
2 lístkybobkový list
60 mlzakysaná smetana
1 lžičkakari koření
100 ganglická slanina
140 gčervená čočka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

2 lžícemáslo
1.5 lzeleninový vývar

Postup přípravy

Bílou část pórku nakrájíme na kolečka. Dužinu dýně nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme. V hrnci na másle osmažíme pórek, přidáme nakrájenou dýni, čočku, utřený česnek a bobkový list. Chvíli při stálém míchání smažíme a potom zalijeme vývarem. Když dýně změkne, polévku bez bobkového listu rozmixujeme. Slaninu nakrájíme na plátky nebo kostičky, které orestujeme na teflonové pánvi bez oleje do křupava. Smetanu promícháme s kari kořením, pepřem a solí. Polévku rozdělíme do misek a ozdobíme smetanou s křupavou slaninou. Dýňovou polévku se smetanou a slaninou ihned podáváme na stůl. Foto: Thinkstock.com
user-icon

autor Samman

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dýňová polévka se smetanou a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena