Zahřejte se domácím dýňovým latté! Tento recept vám ukáže, jak si snadno připravit skvělý podzimní nápoj, který spojuje chutě dýně, koření a hřejivého mléka.
2 lžičky | mletá skořice |
1 lžička | mletý kardamom |
1 lžička | muškátový oříšek |
1 lžička | mletý zázvor |
1 hrnek | silná černá káva |
500 ml | mandlové mléko |
4 lžíce | javorový sirup |
0.5 ks | dýně Hokaido |
Nejdříve si připravíme kořeněné dýňové pyré. Dýni vydlabeme, nakrájíme na kostičky a dáme péct do trouby na 200 stupňů. Pečeme zhruba 30 minut do změknutí dýně. Upečenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme skořici, zázvor, muškátový oříšek, kardamom a javorový sirup a znovu rozmixujeme.
Mandlové mléko přendáme do šlehače na mléko a vyšleháme do pěny. Mezitím si v kávovaru uvaříme hrnek silného espressa.
Do hrníčku nejdříve dáme kořeněné dýňové pyré, zalijeme espressem a zalijeme vyšlehaným mlékem.
Nakonec můžeme poprášit skořicí a polít javorovým sirupem.
Sladké dýňové bábovičky krok za krokem
Dýňové bábovičky jsou skvělou volbou, jak přivítat podzimní období a jeho typické chutě do své kuchyně. S kombinací dýně a koření vytváří tento dezert dokonalou sladkou chuť podzimu. Dejte se do práce a užijte si tuto sladkou pochoutku k šálku horkého nápoje.
Dýňový olej: Proč si jej dopřát a jak ho využít v kuchyni?
Dýňový olej má lahodnou chuť a považuje se za dokonalý všelék. Získává se ze semen tykve obecné neboli dýně a lisuje se za studena. Má specifickou chuť i vůni, charakteristická je pro něj tmavě zelená přecházející do červena, až téměř černá barva, a příznačná oříšková chuť, díky které je velmi oblíben. Je skvělý do salátů, ale třeba i k dochucení těstovin.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena