0.5 ks | dýně Hokaido | |
500 ml | voda | |
200 g | třtinový cukr | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
2.5 lžičky | skořice | |
0.5 lžičky | zázvor | |
0.5 lžičky | muškátový oříšek |
Dýni Hokkaidó umyjeme, rozpůlíme a vydlabeme. Polovinu dýně nakrájíme na kostičky a uvaříme ve vodě doměkka. Poté slijeme vodu a tyčovým mixérem dýni rozmixujeme na pyré. Do hrnce nalijeme vodu a přisypeme třtinový a vanilkový cukr a přivedeme k varu.
Cukr necháme rozpustit a poté přidáme všechno koření a dýňové pyré. Promícháme a vaříme zhruba 10 minut do zhoustnutí. Poté necháme sirup vychladnout a pře sítko ho propasírujeme. Hotový sirup přelijeme do uzavíratelné nádoby a skladujeme v lednici.
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?
Budete je milovat! TOP 5 receptů na dýňové koláče nejen na víkend
Sezóna dýní je v plném proudu a my pro vás vybrali 5 receptů na skvělé dýňové koláče.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena