Rakytník prospívá trávení, játrům i žaludku, přispívá ke zdraví krve i sliznic. Připravte si jednoduchý domácí sirup z rakytníku a vychutnejte si chuť podzimu.
Nejvíc pracné je otrhávání bobulek rakytníku, proto je dobré otrhat větvičky s trsy bobulí a dát je celé zmrazit, což otrhávání usnadní. Bobulky poté povaříme několik minut ve vodě a po mírném vychladnutí rozmixujeme. Směs propasírujeme přes síto a zbavíme se zbytků slupek a semínek.
Propasírovanou tekutinu svaříme s želírovacím cukrem. Ještě vroucí sirup nalijeme do připravených čistých sklenic, pevně uzavřeme a otočíme dnem vzhůru, necháme takto až do vychladnutí.
Sirup z rakytníku se hodí především pro přípravu teplých nápojů, je skvělý jako prevence podzimních nachlazení a chřipek, posiluje imunitu a navíc skvěle chutná.
Posilte si imunitu díky rakytníku
Období chřipek a nachlazení nám s nižšími teplotami a nevlídným počasím nám pomalu, ale jistě, klepe na dveře. V našem videu Vám poradíme, jak si posílit imunitu, díky rakytníku. Vyzkoušejte sami.
Miluji květiny a rostliny. Ráda se dívám na rozkvetlou louku, na obsypaný ovocný strom, nebo na rozmanité okrasné keře. Ještě do nedávna jsem nevěděla, že okrasný keř se stříbřitými podlouhlými lístky a oranžovými bobulemi není jen pouhou ozdobnou rostlinou, ale velmi chutné, malé ovoce, které může významně a příznivě ovlivnit naše zdraví.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena