350 g | dýně Hokaido | |
1 ks | brambory | |
270 ml | mléko | |
10 g | čerstvé droždí | |
100 g | hladká mouka | |
100 g | polohrubá mouka | |
0.5 lžičky | cukr | |
1 ks | vejce L | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý červý pepř | ||
4 stroužky | prolisovaný česnek | |
1 lžíce | majoránka | |
podle potřeby | ||
olej |
Dýni Hokaido omyjeme a zbavíme semeníku a neoloupanou nastrouháme najemno. Oloupanou bramboru také nastrouháme najemno. Obě mouky prosejeme a promícháme. Připravíme si kvásek. Droždí rozdrobíme do misky, posypeme cukrem a za stálého míchání necháme kvasnice rozpustit, následně přilijeme 70 ml vlahého mléka, promícháme se lžičkou mouky a necháme asi 15 minut na teple působit.
V mise promícháme nastrouhanou dýni s bramborou, přidáme vejce, mléko, obě mouky a vzešlý kvásek. Směs osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku, důkladně promícháme a zakryté necháme na teplém místě kynou asi 40 minut. Z připraveného těsta tvoříme pomocí lžíce placičky, které smažíme na horkém oleji z obou stran dozlatova a necháme na papírovém ubrousku okapat.
Dýňové placičky s česnekem podáváme teplé jako chuťovku.
Bramborové placky s červeným zelím krok za krokem
Bramborové placky plněné červeným zelím jsou lahodným pokrmem, který spojuje křupavost a chuť brambor s pikantním a sladkým aroma červeného zelí. Tento recept je ideálním doplňkem pro vegetariány i všechny milovníky dobrého jídla.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena