Dýňové noky na slanině

Recept na ochucené noky z dýně hokkaido, které servírujeme na směsi slaniny s cibulí a červenou paprikou, sypeme strouhaným parmazánem


0.00x
60 min

Ingredience

1 ksčervená cibule
100 gplátková anglická slanina
1 ksčervená paprika
100 mlbílé víno
1 lžičkasušený libeček
1 lžičkařímský kmín
1 stroužekprolisovaný česnek

těsto

300 gdýně Hokkaido
300 gbrambory
150 gpolohrubá mouka
100 ghladká mouka
1 lžícesolamyl
1 ksvejce
1 lžičkasůl
0.5 lžičkysušený česnek
1 špetkačerstvě mletý koriandr
0.3 lžičkymletý zázvor

podle potřeby

olej

podle chuti

strouhaný sýr parmazán

Postup přípravy

Den předem uvaříme brambory ve slupce a očitěnou dýni upečeme v troubě při 180°C doměkka. Slaninu nakrájime na jemné nudličky a očištěnou a jadérek zbavenou červenou papriku nakrájíme na drobné kostičky. Velkou oloupanou červenou cibuli nakrájíme na jemné proužky.

Vychladlé oloupané brambory a pečenou dýni prolisujeme, nebo nastrouháme najemno. Přidáme vejce, obě mouky, solamyl, sůl, sušený česnek, mletý koriandr, mletý zázvor a na pomoučeném vále rychle vypracujeme hladké těsto. Z těsta vytvoříme váleček o průměru asi 1,5 cm a nožem odkrajujeme kousky, noky asi 1 cm silné. Připravené noky zaprášíme hladkou moukou a vkládáme do vroucí osolené, římským kmínem a libečkem ochucené vody a zvolna povaříme asi 8 až 10 minut. Poté noky slijeme a zakapeme olejem, aby se neslepily.

V hluboké pánvi na oleji orestujeme slaninu a cibuli dorůžova. Pak vmícháme nakrájenou papriku a prolisovaný česnek, vše krátce orestujeme a zalijeme vínem. Veškerou tekutinu necháme za občasného míchání odpařit a přidáme noky. Směs prohřejeme a ihned servírujeme.

Dýňové noky na slanině rozdělíme na porce, posypeme parmazánem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.

Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy

Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?

Chutě

 


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňové noky na slanině

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena