Cuketové noky se sýrovou omáčkou

Recept na bramborovo-cuketové noky, které podáváme jako hlavní chod se sýrovou omáčkou. Noky můžeme podávat i jako přílohu k pečenému masu.


5.021x
35 min
1×

Postup přípravy

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme zcela vychladnout. Cuketu oloupeme, zbavíme středu se semínky a na jemno nastrouháme do síta. Cuketu osolíme a necháme asi 30 minut "vypotit" a následně ji mačkáním zbavíme přebytečné tekutiny.

Vychladlé brambory prolisujeme do mísy, přidáme nastrouhanou a vymačkanou cuketu a spolu s polohrubou a hladkou moukou, solamylem a vejcem vypracujeme těsto. Těsto zpracováváme co nejrychleji, neboť při delší manipulaci má tendenci řídnout.

Na silně moukou posypané desce z těsta připravíme 4 válečky o průměru asi 1,5 - 2 cm silné, které nakrájíme na menší kousky - noky, které ihned vkládáme do vroucí osolené vody. Poté co noky vyplavou na hladinu, necháme je zvolna 1 - 2 minuty povařit a ihned je slijeme.

Připravíme si omáčku. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem a zvolna vaříme 15 až 20 minut. Pak vmícháme nastrouhaný sýr a jakmile se zcela rozpustí, odstavíme omáčku z tepla. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a pažitkou.

Cuketové noky rozdělíme na talíře, přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme. Na dozdobení použijeme nasekanou pažitku.

Vyzkoušejte i další recepty na noky v různých úpravách


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketové noky se sýrovou omáčkou

Zpět na recept