Recept na jemnou cuketovou polévku, kterou doplníme o dozlatova osmaženou cibulku.
3 ks | cuketa |
4 stroužky | česnek |
3 ks | brambory |
4 lžíce | máslo |
1.5 dl | smetana na vaření |
1 ks | cibule |
2 lžíce | sušené lahůdkové droždí |
podle chuti | |
---|---|
sůl bylinková | |
mletý pepř | |
příloha | |
1 | cibule |
Menší cukety očistíme, neloupeme. Brambory oloupeme, stejně tak cibuli a česnek. Na másle (2 lžíce) nejprve osmahneme na kousky nakrájenou jednu cibuli, přidáme brambory, cuketu, česnek, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme doměkka cca 15 minut.
Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence a zjemníme smetanou, dochutíme lahůdkovým droždím (lze vynechat). Podle potřeby dosolíme, dopepříme.
Druhou cibuli nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle (2 lžíce), až je zlatavá a křupavá.
Krémovou cuketovou polévku podáváme s osmaženou cibulkou a můžeme doplnit o opečenou bagetku.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem
Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!
autor Michy
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..