Recept na jemnou cuketovou polévku, kterou doplníme o dozlatova osmaženou cibulku.
3 ks | cuketa |
4 stroužky | česnek |
3 ks | brambory |
4 lžíce | máslo |
1.5 dl | smetana na vaření |
1 ks | cibule |
2 lžíce | sušené lahůdkové droždí |
podle chuti | |
---|---|
bylinková sůl | |
mletý pepř | |
příloha | |
1 | cibule |
Menší cukety očistíme, neloupeme. Brambory oloupeme, stejně tak cibuli a česnek. Na másle (2 lžíce) nejprve osmahneme na kousky nakrájenou jednu cibuli, přidáme brambory, cuketu, česnek, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme doměkka cca 15 minut.
Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence a zjemníme smetanou, dochutíme lahůdkovým droždím (lze vynechat). Podle potřeby dosolíme, dopepříme.
Druhou cibuli nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle (2 lžíce), až je zlatavá a křupavá.
Krémovou cuketovou polévku podáváme s osmaženou cibulkou a můžeme doplnit o opečenou bagetku.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem
Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena