Krémová cuketová polévka s osmaženou cibulkou

Recept na jemnou cuketovou polévku, kterou doplníme o dozlatova osmaženou cibulku.


0.00x
25 min

Postup přípravy

Menší cukety očistíme, neloupeme. Brambory oloupeme, stejně tak cibuli a česnek. Na másle (2 lžíce) nejprve osmahneme na kousky nakrájenou jednu cibuli, přidáme brambory, cuketu, česnek, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a vaříme doměkka cca 15 minut. 


Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence a zjemníme smetanou, dochutíme lahůdkovým droždím (lze vynechat). Podle potřeby dosolíme, dopepříme. 


Druhou cibuli nakrájíme na nudličky a osmahneme na másle (2 lžíce), až je zlatavá a křupavá. 


Krémovou cuketovou polévku podáváme s osmaženou cibulkou a můžeme doplnit o opečenou bagetku. 


Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!


Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.


Nejlepší


Tip na báječnou letní snídani: Cuketová frittata krok za krokem


Připravte si vydatnou snídani v podobě cuketové frittaty s čerstvou bazalkou a parmazánem. Dá se podávat i jako rychlá chuťovka či lehká večeře, teplá i studená - vždy chutná skvěle!


Tip

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová cuketová polévka s osmaženou cibulkou

Zpět na recept