Cuketový tatarák

Jestli už nemáte další nápad, co s úrodou cuket, máme pro vás skvělý tip - cuketový tatarák. Chutná s topinkami opravdu božsky!


0.00x
20 min

Ingredience

1 kscuketa
6-8 lžicajvar (paprikový protlak)
3 lžícebazalkové pesto
2 lžíceolivový olej

podle chuti

sůl
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Středně velkou cuketu očistíme, pokud je třeba, vykrojíme střed, ale neloupeme. Cuketu nakrájíme na velmi drobné kostičky. Přidáme půl sklenky ajvaru, bazalkové pesto, sůl, pepř a kvalitní olivový olej. Cuketový tatarák dobře promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Množství ajvaru a pesta záleží zejména na velikosti cukety, měl by mít konzistenci jako na obrázku. 

Cuketový tatarák podáváme nejlépe na topinkách, případně nasucho opečených toastech. 

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.

Cuketa

Vegetariánský tatarák krok za krokem

Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.

Vegetariánský

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketový tatarák

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena