1 ks | cuketa | |
6-8 lžic | ajvar (paprikový protlak) | |
3 lžíce | bazalkové pesto | |
2 lžíce | olivový olej | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý barevný pepř |
1. Středně velkou cuketu očistíme, pokud je třeba, vykrojíme střed, ale neloupeme. Cuketu nakrájíme na velmi drobné kostičky. Přidáme půl sklenky ajvaru, bazalkové pesto, sůl, pepř a kvalitní olivový olej. Cuketový tatarák dobře promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Množství ajvaru a pesta záleží zejména na velikosti cukety, měl by mít konzistenci jako na obrázku.
2. Cuketový tatarák podáváme nejlépe na topinkách, případně nasucho opečených toastech.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Vegetariánský tatarák krok za krokem
Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.
Hledáte jednoduchý recept na slaný cuketový koláč? Tady je!
S cuketou se dá v kuchyni opravdu kouzlit. Tentokrát si ji připravíme na slano, přidáme spoustu bylinek a pak už ji stačí jen upéct a pochutnat si. Velmi jednoduchý recept.