Recept na skvělý tatarák z hovězí svíčkové podle Richarda Nováka.
1 lžíce | máslo |
2 ks | žloutek |
1 ks | cibule |
1 lžíce | rajčatový protlak |
1 špetka | muškátový oříšek |
2-3 ks | sterilované okurky |
400 g | hovězí svíčková |
1 lžíce | dijonská hořčice |
1 lžíce | worcestrová omáčka |
0.5 lžičky | mletá sladká paprika |
1 špetka | mleté chilli |
na potření | |
---|---|
česnek | |
podle potřeby | |
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
příloha | |
chléb |
Kvalitní hovězí svíčkovou naškrábeme nožem a důkladně promícháme společně s nadrobno nasekanou cibulkou a okurkami, máslem, ostatními ingrediencemi a kořením. Na pánvi s trochou oleje si připravíme topinky, které lehce potřeme stroužkem česneku. Tatarák z hovězí svíčkové podle Richarda Nováka podáváme natřený na topinkách. K pití se tatarák výborně snoubí s dobře vychlazeným pivem nebo červeným vínem.
Foto: Pixabay.com
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
autor Richard Novák
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.