Tatarák podle Richarda Nováka

Recept na skvělý tatarák z hovězí svíčkové podle Richarda Nováka.


4.6179x
30 min
11×

Ingredience

1 lžícemáslo
2 ksžloutek
1 kscibule
1 lžícerajčatový protlak
1 špetkamuškátový oříšek
2-3 kssterilované okurky
400 ghovězí svíčková
1 lžícedijonská hořčice
1 lžíceworcestrová omáčka
0.5 lžičkymletá sladká paprika
1 špetkamleté chilli

na potření

česnek

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

příloha

chléb

Postup přípravy

Kvalitní hovězí svíčkovou naškrábeme nožem a důkladně promícháme společně s nadrobno nasekanou cibulkou a okurkami, máslem, ostatními ingrediencemi a kořením. Na pánvi s trochou oleje si připravíme topinky, které lehce potřeme stroužkem česneku. Tatarák z hovězí svíčkové podle Richarda Nováka podáváme natřený na topinkách. K pití se tatarák výborně snoubí s dobře vychlazeným pivem nebo červeným vínem.


Foto: Pixabay.com


Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná


V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.


Jak


 


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tatarák podle Richarda Nováka

Zpět na recept