Vaření.czReceptySilvestrovský "falešný tatarák" na topinky

Silvestrovský "falešný tatarák" na topinky

Výborná bramborová chuťovka pro každou příležitost, ale i rychlá a chutná večeře. Recept na falešný tatarák.


0.00x

Ingredience

směs

4 ksbrambory vařené ve slupce
1 ksvelká červená cibule
4 stroužkyčesnek
5 lžicjemný kečup
3 lžícehořčice plnotučná
1 lžíceworchesterská omáčka
0.5 lžičkymletá pálivá paprika
2 špetkysůl
1 špetkapepř
1 lžičkasojová omáčka

příloha

0.5 ksstarší chléb
1 dlolej

na ozdobu

1 ksstřední cibule
1 ksčervená paprika
1 sklenicevětši sterilovaná okurka

Postup přípravy

Možná zrovna nemáte po ruce kus dobrého hovězího, možná nesnesete představu pojídání syrového masa, nebo zkrátka hledáte silvestrovskou chuťovku pro větší děti. Pro všechny tyto případy je možné využít takzvaný falešný tatarák, který navíc můžete připravit z různých ingrediencí, dle libosti a vaší chuti. Známý je například tataráček z lososa, z uzeniny, nebo také z brambor. My se v našem receptu zaměříme právě na ten bramborový falešný tatarák, který je sice chudičkým příbuzným toho pravého tataráku, ale i tak se těší velké oblibě a na silvestrovský stůl se hodí dokonale, zvlášť pro vaše "nemasožravé" hosty. Falešný bramborový tatarák se rozhodně nemusíte bát servírovat ani labužníkům, uvidíte, že je tato alternativa mile překvapí.

Přitom budete potřebovat jen uvařené brambory a pár výraznějších dochucovadel, čili žádná velká práce ani spousta času strávená v kuchyni, a přesto, pochoutka bude na světě! Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a poté nastrouháme na struhadle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, pálivou papriku a ostatní ingredience, dobře promícháme a můžeme nechat v lednici hodinku odpočívat. Poté si nakrájíme starší chléb na krajíce a opečeme je z obou stran na pánvi. Každou topinku potřeme silnou vrstvu bramborové směsi a ozdobíme cibulí, plátkem kyselé okurky a třeba ještě červenou paprikou nebo kapií. Silvestrovský "falešný tatarák" na topinky podáváme ihned, dokud jsou topinky teplé.

Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák

Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.

Silvestrovské

Vegetariánský tatarák krok za krokem

Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.

Vegetariánský

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Silvestrovský "falešný tatarák" na topinky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena