Jemný lososový tatarák

Recept na tatarák z čerstvého lososa, který podáváme se salátem z rukoly a polníčku jako lehký předkrm, nebo pohoštění při nejrůznějších oslavách.


1.01x
35 min

Postup přípravy

Filet z lososa bez kůže omyjeme a důkladně osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme na velmi jemné kousíčky. Rukolu a salát polníček promícháme a těsně před servírováním ochutíme citronovou šťávou a zakápneme olejem.

Čerstvé rybí maso špičkou nože naškrábeme najemno a vložíme do mísy. Poté přidáme nasekanou šalotku, lžičku olivového oleje, citronovou a pomerančovou šťávu a vše důkladně promícháme. Nakonec tatarák zakapeme tmavou rýbí omáčkou a podle chuti osolíme a opepříme.

Na talířky rozdělíme ochucený salát s rukolou a polníčkem a něj umístíme bábovičku lososového tataráku. Jemný lososový tatarák podáváme s opečenými toasty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný lososový tatarák

Zpět na recept