Jemný lososový tatarák

Recept na tatarák z čerstvého lososa, který podáváme se salátem z rukoly a polníčku jako lehký předkrm, nebo pohoštění při nejrůznějších oslavách.


1.01x
35 min

Ingredience

1 ksšalotka
2 hrstěrukola
2-3 lžičkycitronová šťáva
1 lžičkapomerančová šťáva
1 hrstsalát polníček
400 gfilet z lososa bez kůže

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
tmavá rybí omáčka

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Filet z lososa bez kůže omyjeme a důkladně osušíme. Oloupanou šalotku nasekáme na velmi jemné kousíčky. Rukolu a salát polníček promícháme a těsně před servírováním ochutíme citronovou šťávou a zakápneme olejem. Čerstvé rybí maso špičkou nože naškrábeme najemno a vložíme do mísy. Poté přidáme nasekanou šalotku, lžičku olivového oleje, citronovou a pomerančovou šťávu a vše důkladně promícháme. Nakonec tatarák zakapeme tmavou rýbí omáčkou a podle chuti osolíme a opepříme. Na talířky rozdělíme ochucený salát s rukolou a polníčkem a něj umístíme bábovičku lososového tataráku. Jemný lososový tatarák podáváme s opečenými toasty.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemný lososový tatarák

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena