Vegetariánský tatarák z avokáda

Recept na chuťově vynikající tatarák bez masa. Potěší nejen vegetariány! Tatarák je vhodný i pro slavnostní příležitosti.


5.08x
25 min

Postup přípravy

Avokádo rozpůlíme, pecku vyjmeme. Dužinu vydlabeme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku.

Papriku kapii očistíme a nakrájíme na kostky, stejně tak sušená rajčata. Česnek oloupeme. Papriku, rajčata a česnek vsypeme do robota nebo mixéru, přidáme olivový olej a promixujeme. Můžeme nechat hrubší kousky, směs na tatarák by neměla být úplně dohladka.

Rajčatovou směs přidáme k avokádu, promícháme a dochutíme čerstvě mletým pepřem a bazalkou. Podle potřeby dosolíme, ale pozor, sušená rajčata bývají dost slaná. Vegetariánský tatarák necháme 30 minut odležet v lednici.

Vegetariánský tatarák z avokáda podáváme na plátcích čerstvé bagetky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vegetariánský tatarák z avokáda

Zpět na recept