Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.
Česneková cizrna s bramborem
(doba přípravy 45 min )
Cizrnový salát s tuňákem
(doba přípravy 30 min )
Skvělá cizrnová polévka
(doba přípravy 45 min )
Cizrna v rajčatové omáčce
(doba přípravy 25 min )
Cizrna s kuřecím masem
(doba přípravy 30 min )
Cizrna se zeleninou a masem
(doba přípravy 2 h 30 min )
Cizrna na paprice se smetanovou omáčkou
(doba přípravy 1 h 15 min )
Pikantní žampionová směs s cizrnou
(doba přípravy 45 min )
Falafel
(doba přípravy 2 hod )
Cizrnová polévka po indicku
(doba přípravy 45 min )
Omeleta bez vajec: Zkuste cizrnovou, neodoláte!
Omeleta bez vajec chutná skvěle a navíc má i vysoké nutriční hodnoty. Vyzkoušejte tento čistě rostlinný recept z pár surovin krok za krokem.
Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem
Topinka v jiném podání. Zkuste náš recept a sami uvidíte, jak si pochutnáte.
Vegetariánský tatarák krok za krokem
Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.