Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem

Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem

Topinka v jiném podání. Zkuste náš recept a sami uvidíte, jak si pochutnáte.

783×

1) Příprava surovin.

Na topinku budeme potřebovat 1 zralé avokádo, 1 plechovku konzervované cizrny, 3 plátky chleba, 3 stroužky česneku, citronovou šťávu, lžičku soli, lžičku uzené papriky, lžičku sezamových semínek a 3 lžíce olivového oleje.

topinka

2) Nejdříve si připravíme cizrnu. Cizrnu z plechovky propláchneme a dáme do misky. Přidáme koření, olej a vše spolu promícháme.

topinka

3) Takto připravenou cizrnu vložíme na rozpálenou pánev a orestujeme do zezlátnutí.

topinka

4) Mezitím si připravíme avokádovou vrstvu. Avokádo rozpůlíme, vyndáme pecku a lžící vyndáme vnitřek avokáda.

topinka

5) Přendáme do misky a vidličkou rozmačkáme, poté přidáme lžičku olivového oleje, lžíci citronové šťávy a špetku soli.

topinka

6) Chleba opečeme na grilu a následně ho potřeme z obou stran stroužkem česneku.

topinka

7) Následně na chleba naneseme avokádo.

topinka

8) A nakonec posypeme opečenou cizrnou a můžeme podávat.

 topinka

Avokádová topinka a finanční náročnost

Ingredience na 3 topinky vyjdou zhruba na 80 Kč.

Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká

Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?

Návod,

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz