1 ks | avokádo | |
1 stroužek | česnek prolisovaný | |
25 g | sýr lučina | |
1 lžička | citronová šťáva | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
1. Na tuto jednoduchou pomazánku z avokáda využijeme opravdu zralé avokádo, aby se nám s ním dobře pracovalo. Avokádo napůl rozkrojíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme vnitřek.
2. Avokádo dáme do misky a pomocí vidličky rozmačkáme. Poté přidáme Lučinu, prolisovaný česnek, trochu citronové šťávy, sůl, pepř a znovu vidličkou rozmělníme.
3. Takto připravenou avokádovou pomazánku namažeme na čerstvý chléb nebo topinku.
4. Avokádovou pomazánku můžeme užít i jako dip k nachos - zkuste si připravit tyhle domácí.
!TIP - Jak poznat zralé avokádo?
Stačí plod avokáda vzít do ruky a opravdu jemně ohmatat v dlani, aby nedošlo k poškození. Zralé avokádo by mělo být lehce měkké a stopka by měla jít snadno vyloupnout. Pokud je dužina pod stopkou zelená, je to správně. Hnědá dužina může naznačovat přezrálost plodu.
Vegetariánský tatarák krok za krokem: Avokádo jako hlavní surovina
Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.
Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem
Topinka v jiném podání. Zkuste náš recept a sami uvidíte, jak si pochutnáte.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena