Vynikající rychlá pomazánka z avokáda, kterou můžete využít na chlebíčky, topinky nebo jako dip k různým nachos nebo tortillám.
1 ks | avokádo |
1 stroužek | česnek prolisovaný |
25 g | lučina |
1 lžička | citronová šťáva |
podle chuti | |
---|---|
1 lžička | pepř a sůl |
Na tuto pomazánku využijeme zralé avokádo. Avokádo napůl rozkrojíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme vnitřek. Dáme ho do misky a vidličkou rozmačkáme. Poté přidáme lučinu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu sůl a pepř a znovu vidličkou rozmělníme.
Takto připravenou avokádoou pomazánku namažeme na čerstvý chléb, topinku nebo můžeme využít jako dip k nachos.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Recept na domácí tortillu krok za krokem
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena