Soutěžní portobello burger s avokádem na grilu

Burger nemusí být jen masový. Skvělá lehčí vegetariánská varianta, která strávníka příjemně překvapí chutí vybraných ingrediencí.


0.00x
25 min

Postup přípravy

Portobello zlehka potřeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Vložíme na rozpálený gril a opékáme zhruba 2 - 3 minuty z každé strany.

Mezitím si nakrájíme cibuli na kroužky, rajčata a avokádo na plátky.
Připravíme si bulky. Rozkrojíme napůl a pokud budeme chtít, namažeme z vnitřní strany trochou másla. Bulky opékáme na grilu z obou stran. Díky máslu budou krásně křupavé a dostanou tu správnou barvu.

Když už se nám zdá portobello téměř hotové, vložíme na horní stranu plátek sýra a necháme trochu roztéct.

Horní i dolní bulku potřeme majonézou a začneme skládat suroviny. Já mám nejraději takto: Na spodní bulku potřenou majonézou vložíme rukolu, rajčata, avokádo, portobello s rozteklým sýrem a červenou cibuli. Kdo má rád ostřejší, může si přidat na kolečka nakrájené čerstvé chilli.

Portobello burger s avokádem na grilu ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Soutěžní portobello burger s avokádem na grilu

Zpět na recept