Soutěžní portobello burger s avokádem na grilu

Burger nemusí být jen masový. Skvělá lehčí vegetariánská varianta, která strávníka příjemně překvapí chutí vybraných ingrediencí.


0.00x
25 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 lžičkamáslo
1 ksrajčata
4 lžícemajonéza
0.5 ksavokádo
1 kschilli paprička
1 hrstrukola
1 lžíceolivový olej
1 špetkamletý pepř
0.5 ksčervená cibule
2 ksžampion portobello
2 kssezamová bulka
2 plátkysýr chedar
1 hrstbylinky (bazalka, petrželka, oregano, máta aj.)

Postup přípravy

Portobello zlehka potřeme olivovým olejem, opepříme a osolíme. Vložíme na rozpálený gril a opékáme zhruba 2 - 3 minuty z každé strany.

Mezitím si nakrájíme cibuli na kroužky, rajčata a avokádo na plátky.
Připravíme si bulky. Rozkrojíme napůl a pokud budeme chtít, namažeme z vnitřní strany trochou másla. Bulky opékáme na grilu z obou stran. Díky máslu budou krásně křupavé a dostanou tu správnou barvu.

Když už se nám zdá portobello téměř hotové, vložíme na horní stranu plátek sýra a necháme trochu roztéct.

Horní i dolní bulku potřeme majonézou a začneme skládat suroviny. Já mám nejraději takto: Na spodní bulku potřenou majonézou vložíme rukolu, rajčata, avokádo, portobello s rozteklým sýrem a červenou cibuli. Kdo má rád ostřejší, může si přidat na kolečka nakrájené čerstvé chilli.

Portobello burger s avokádem na grilu ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Soutěžní portobello burger s avokádem na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena