Výborné a jednoduché trhané kuřecí maso, hodí se do rizota, těstovin i burgerů. Skvělá večeře pro každý den! Vyzkoušejte tento ani ne příliš složitý recept.
marináda | |
---|---|
4 ks | kuřecí stehno |
1 lžička | sůl |
2 lžíce | olej |
1 ks | cibule |
1 lžička | worcesterská omáčka |
2 stroužky | česnek |
2 špetky | sůl |
podle chuti | |
1 lžička | pepř |
podle potřeby | |
2 lžičky | mletá sladká paprika |
omáčka | |
300 ml | kuřecí vývar |
1 lžíce | šťáva z citronu |
Připravíme si kuřecí stehna nebo prsa, osolíme je a opepříme z obou stran, potřeme mletou červenou paprikou a na pánvi zprudka opečeme, poté dáme stranou. Ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, worchester a sůl. Necháme vše provonět a přidáme maso, zalijeme trochou vody nebo vývaru. Maso takto dusíme asi hodinu úplně doměkka, potom vyndáme, necháme trochu vychladnout a vidličkou reztrháme po vláknech. Nakonec maso vrátíme do pánve, zastříkneme citronovou šťávou a necháme ještě prohřát.
Takto natrhaným kuřecím masem můžeme plnit tortilly, burgerové housky, nebo je jednoduše přidat do rýže či těstovin. Jde o moderní, jednoduchou a oblíbenou přípravu kuřecího masa, která se hodí ke každé příležitosti.
(doba přípravy null min)
Druhy kebabu: Döner a gyrosem zdaleka nekončí
Máte rádi kebab, ale nic moc o téhle pochoutce nevíte? Pak čtěte dál. Máme pro vás pár zajímavých informací, co je vlastně kebab, odkud pochází a na jaké druhy kebabu můžete narazit. On totiž není kebab jako kebab.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena