Trhané vepřové maso

Trhané vepřové maso z krkovice je jednoduché na přípravu a s libovolnou přílohou zalahodí každému.


0.00x

Postup přípravy

Trhané maso je vděčná a lahodná verze přípravy vepřového masa. Připravíme si krkovici, ze které okrájíme přebytečné kousky tuku. Maso důkladně osolíme a ze všech stran obalíme ve směsi koření. Povrch masa nakrájíme na mřížky. Je možné nechat maso takto naložené do druhého dne, ale pokud nemáte tolik času, nebude to příliš na škodu.

Pak už přichází na řadu samotné pečení. Základem je pomalé pečení na cca 90 stupňů, šest až osm hodin, případně déle.  I za takové tři hodiny při teplotě 170 stupňů však dosáhnete lahodného výsledku, kterým rozhodně neurazíte. Maso stačí trochu podlít, vložit do trouby a občas zkontrolovat. V poslední půlhodině pečení zvýšit teplotu na 200 stupňů a nechat dopéct maso odkryté, aby zezlátlo a dostalo křupavou kůrku na povrchu. Stejným způsobem je možné maso upéct v remosce, tady ještě víc ušetříte čas, jen bude potřeba maso otáčet. Maso se po upečení bude rozpadat a snadno jej prsty potrháte po vláknech. 

Trhané vepřové maso bude skvělé na čerstvých křupavých bagetách se salátem a dresinkem, ale klidně třeba také s bramborovou kaší či jinou vámi oblíbenou přílohou k masu. 

Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

Pečeme

Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech

Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.

Vepřová

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Trhané vepřové maso

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena