Recepty od ostatních kuchařů a kuchařek z vareni.cz na jídla a pokrmy, ve kterých se může použít sýr čedar a další suroviny a přísady. Čedar (anglicky „Cheddar“) je polotvrdý sýr pocházející z jihozápadní Anglie, kde je také přibližně od roku 1170 tradičně vyráběn. Vyrábí se z pasterovaného i nepasterovaného kravského mléka, vzácně též z mléka kozího, ve tvaru bubnovitých bochníků o váze 27,5 kilogramů. Bochníky se obvazují, aby získaly tvrdou hnědou kůru, a nechávají se zrát 6 až 18 měsíců. Čedar má tvrdou a hladkou strukturu, je neohebný a nedrolivý. Chuť se liší stářím sýra: mladší sýry mají chuť méně výraznou, ořechovo-sladkou, často se slaným nádechem, zatímco chuť zralejších sýrů je silnější a plnější s mnohem výraznější ořechovou příchutí. Velmi staré sýry získávají chuť slaně kyselou. V současnosti se Čedar vyrábí i mimo Anglii, například v USA, Kanadě, Austrálii, na Novém Zélandu, v Irsku či Jihoafrické republice. Často se dochucuje rozmanitými přísadami, jako jsou například kmín, česnek, petrželová nať, zelenina, hrozinky či pivo. (Převzato z wikipedie.)
autor Jitka
Řadit podle
Filtrovat
4.9 29x
Snadný recept na zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, slaninou, parmazánem a mozzarellou. Hlavní chod podáváme s listovými saláty.
ČÍST VÍCE75min | Hlavní chody | Recepty z italské kuchyně kuchyně | vařilo 8 lidí
4.8 8x
Čerstvá bageta vhodná pro piknik a nebo lehký oběd či malý předkrm.
ČÍST VÍCE45min | Chuťovky | Recepty ze španělské kuchyně kuchyně | vařili 2 lidé
4.5 49x
Recept na lahodný zákusek s lehoučkou přípravou, který vychutnáme v teplých dnech, neboť příjemně osvěží. Přidáme-li námi oblíbené sezónní ovoce, dobrůtka je vykouzlena.
ČÍST VÍCEDezerty | Recepty z americké kuchyně kuchyně | vařil 1 člověk
4.4 35x
Recept na zapečené brambory se slaninou, sýrem mozzarella, pórkem a cibulí, ochucené česnekem a kořením čubrica.
ČÍST VÍCE120min | Hlavní chody | Recepty z české kuchyně kuchyně | vařili 4 lidé
4.2 10x
Klasický recept pro ty, kteří mají rádi pořádné burgery. A nebojí se trochu si pohrát s přípravou!
ČÍST VÍCE90min | Hlavní chody | Recepty z americké kuchyně kuchyně | vařil 1 člověk
4.0 67x
Zapékané brambory s vařenými vejci, fazolemi a sýrem. Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.
ČÍST VÍCE45min | Přílohy | Recepty z české kuchyně kuchyně | vařili 2 lidé
2.9 1157x
Jemnou uzenou příchuť dodává této podzimní polévce slanina a brambory, chilli papričky dodají pikantní říz a skvěle nás zahřejí. Recept na vynikající polévku.
ČÍST VÍCE75min | Polévky | Recepty z francouzské kuchyně kuchyně |
Burger nemusí být jen masový. Skvělá lehčí vegetariánská varianta, která strávníka příjemně překvapí chutí vybraných ingrediencí.
ČÍST VÍCE25min | Hlavní chody | Recepty z americké kuchyně kuchyně |
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena