Vaření.czReceptyBramborová polévka se slaninou

Bramborová polévka se slaninou

Jemnou uzenou příchuť dodává této podzimní polévce slanina a brambory, chilli papričky dodají pikantní říz a skvěle nás zahřejí. Recept na vynikající polévku.


2.91157x
75 min

Ingredience

200 gslanina
700 mlvývar
450 gbrambory
150 mlmléko
1 kscibule
2 ksmrkev
350 gkukuřice sterilovaná
2 ksřapíkatý celer
2 kszelená chilli paprička

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

pažitka
100 gčedar

podle potřeby

olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olej a na středně velkém ohni opékáme plátky slaniny asi 10 minut, až je slanina křupavá. Potom slaninu vyjmeme a osušíme ubrouskem. Zeleninu očistíme. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli, mrkev, celer, chilli papričky a brambory nakrájené na kostky. Podusíme a mícháme asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidáme mouku a vývar, kukuřici i s nálevem, sůl a trochu pepře. Bramborovou polévku uvedeme do varu. Potom zmírníme teplotu a vaříme asi 20 minut. Do téměř hotové bramborové polévky přilijeme mléko, na proužky nakrájenou slaninu a provaříme dalších 5 minut. Bramborovou polévku se slaninou před podáváním sypeme čedarem a pažitkou. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborová polévka se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena