Bramborová polévka se slaninou

Jemnou uzenou příchuť dodává této podzimní polévce slanina a brambory, chilli papričky dodají pikantní říz a skvěle nás zahřejí. Recept na vynikající polévku.


2.91157x
75 min

Ingredience

200 gslanina
700 mlvývar
450 gbrambory
150 mlmléko
1 kscibule
2 ksmrkev
350 gsterilovaná kukuřice
2 ksřapíkatý celer
2 kszelená chilli paprička

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

pažitka
100 gčedar

podle potřeby

olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy

V hrnci rozpálíme olej a na středně velkém ohni opékáme plátky slaniny asi 10 minut, až je slanina křupavá. Potom slaninu vyjmeme a osušíme ubrouskem.

Zeleninu očistíme. Na rozpáleném tuku osmahneme cibuli, mrkev, celer, chilli papričky a brambory nakrájené na kostky. Podusíme a mícháme asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidáme mouku a vývar, kukuřici i s nálevem, sůl a trochu pepře. Bramborovou polévku uvedeme do varu. Potom zmírníme teplotu a vaříme asi 20 minut.

Do téměř hotové bramborové polévky přilijeme mléko, na proužky nakrájenou slaninu a provaříme dalších 5 minut.

Bramborovou polévku se slaninou před podáváním sypeme čedarem a pažitkou. Nejlépe chutná s čerstvým pečivem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborová polévka se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.