Zapékané brambory s vejci

Zapékané brambory s vařenými vejci, fazolemi a sýrem. Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.


4.067x
45 min
2×

Ingredience

6 ksvejce
máslo
600 gbrambory
50 gcibule
100 gniva
6 lžicsterilované bílé fazole

zálivka

2 stroužkyčesnek
1 ksvejce
200 gzakysaná smetana
100 gbílý jogurt
40 gjemně strouhaný parmazán

podle chuti

sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání
strouhaná houska na vysypání

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šest vajec uvaříme natvrdo, sloupneme a nakrájíme také na plátky Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Fazole necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme. Připravíme si zálivku. V misce promícháme jogurt se zakysanou smetanou a syrovým vejcem. Vmícháme česnek, červenou mletou papriku a strouhaný parmazán. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe polovinou plátků brambor, vejci a fazolkami. Nyní vše osolíme, opepříme a zasypeme osmaženou cibulkou a pokryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme zálivkou a v silně předehřáté troubě zapečeme dorůžova. Zapékané brambory s vejci můžeme podávat jako přílohu k pečené drůbeži, ale i jako samostatný pokrm se zeleninovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapékané brambory s vejci

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena