Výborné jídlo z jednoho hrnce. Kuřecí maso, brambory, loupaná rajčata a koření, tak málo stačí. Recept pro každou příležitost.
směs | |
---|---|
6 ks | kuřecí čtvrtky |
1 ks | cibule |
3 lžíce | olej |
4 ks | bobkový list |
2 stroužky | česnek |
1 lžíce | mletý kmín |
1 lžíce | směs kari koření |
2 lžíce | uzená mletá paprika |
4-6 ks | brambory |
0.5 l | kuřecí vývar |
1 plechovka | loupaná rajčata ve vlastní šťávě |
podle chuti | |
sůl | |
pepř | |
na ozdobu | |
1 hrst | petrželka |
Ve velkém kastrolu na středním plamenu rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme a necháme zezlátnout. Přidáme rozdrcený česnek, bobkový list a koření. Necháme je rozvonět, pečlivě mícháme, aby se koření nepřipálilo. Poté dáme do kastrolu brambory nakrájené na větší kostky a na tento základ vložíme kuřecí čtvrtky v celku. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a necháme zvolna dusit pod pokličkou, dokud brambory nezměknou a kuře není dost měkké, aby šlo dobře od kosti.
Maso vyndáme a do vzniklé omáčky mezitím přidáme rajčata a dusíme dalších 10-15 minut. Maso zbavíme kostí, natrháme na kousky a vrátíme zpět do hrnce. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Kuřecí stew podáváme horké, zdobíme čerstvou petrželkou.
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu, což zejména o prázdninách oceníme.
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem
Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Krok za krokem si za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena