Vaření.czReceptyZapečené česnekové brambory

Zapečené česnekové brambory

Recept na zapečené brambory se slaninou, sýrem mozzarella, pórkem a cibulí, ochucené česnekem a kořením čubrica.


4.435x
120 min
4×

Ingredience

10-15 stroužkůčesnek
6-7 ksvejce
1 kgbrambory
1 kspórek
250 gmozzarella
2 kelímkyzakysaná smetana
200 ganglická slanina
1 ksčervená cibule

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
kořenící směs čubrica

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Chladné brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, pórek očistíme a vše nakrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, které na horké pánvi rozškvaříme. Na slanině orestujeme pórek s cibulí, pak směs odstavíme z tepla a necháme vychladnout. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme se zakysanou smetanou. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na plátky. Vejce promícháme se solí, pepřem a kořením čubrica. Zapékací formu silně vymažeme máslem a poklademe vrstvou brambor, které osolíme, opepříme a potřeme česnekovou smetanou. Na tuto vrstvu rozprostřeme směs slaniny s pórkem a cibulí. Vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Poslední vrstvou jsou brambory, které osolíme, opepříme a poklademe hoblinkami másla. Zapékací formu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a po krátkém zapečení brambory přelijeme ochucenými vejci a dopečeme dozlatova. Zapečené česnekové brambory rozdělíme na porce a podáváme s čerstvými zeleninovými saláty jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené česnekové brambory

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena