Zeleninová bageta

Čerstvá bageta vhodná pro piknik a nebo lehký oběd či malý předkrm.


4.88x
45 min
2×

Postup přípravy

Papriky omyjeme a krátce opečeme pod grilem. Mohou se objevit i hnědé skvrny. Pak asi na 10 minut zabalíme do mikrotenové fólie. Rozkrájíme, vyndáme vnitřky a sloupneme vrchní tenkou slupku. Rozkrájíme na větší kousky a vložíme do misky. Přidáme pokrájená rajčata, která jsme předtím spařili a oloupali. Směs zakápneme olejem, osolíme, opepříme, případně přidáme špetku cukru a kapku citronové šťávy. Promícháme s česnekem a bazalkou. Bagety podélně rozkrojíme, důsledně potřeme směsí, kterou necháme pořádně vsáknout, případně ještě doplníme. Zdobíme plátky oliv a mozzarelly. Spojené zeleninové bagety zabalíme do alobalu, necháme ztuhnout v lednici. Zeleninové bagety podáváme rozkrájené na menší kousky, případně spíchnuté párátkem.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zeleninová bageta

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena