Zeleninová bageta

Čerstvá bageta vhodná pro piknik a nebo lehký oběd či malý předkrm.


4.88x
45 min
2×

Postup přípravy

Papriky omyjeme a krátce opečeme pod grilem. Mohou se objevit i hnědé skvrny. Pak asi na 10 minut zabalíme do mikrotenové fólie. Rozkrájíme, vyndáme vnitřky a sloupneme vrchní tenkou slupku. Rozkrájíme na větší kousky a vložíme do misky.

Přidáme pokrájená rajčata, která jsme předtím spařili a oloupali. Směs zakápneme olejem, osolíme, opepříme, případně přidáme špetku cukru a kapku citronové šťávy. Promícháme s česnekem a bazalkou.

Bagety podélně rozkrojíme, důsledně potřeme směsí, kterou necháme pořádně vsáknout, případně ještě doplníme. Zdobíme plátky oliv a mozzarelly. Spojené zeleninové bagety zabalíme do alobalu, necháme ztuhnout v lednici.

Zeleninové bagety podáváme rozkrájené na menší kousky, případně spíchnuté párátkem.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zeleninová bageta

Zpět na recept