Zbyla vám vařená jasmínová rýže od oběda? Není nic lepšího než ji použít na další hlavní chod. Tentokrát si připravíme smaženou rýži na asijský způsob. Je to rychlý a snadný recept, na který doma nedáme dopustit a dá se připravit s naprosto každou zeleninou, kterou máte po ruce.
2 hrnky | jasmínová rýže |
1 ks | mladá cuketa |
3 lžíce | rostlinný olej |
2 ks | jarní cibulka s natí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
teriaki omáčka | |
rybí omáčka | |
čerstvě mletý barevný pepř | |
citron | |
tmavá sójová omáčka | |
na ozdobu | |
čerstvý koriandr |
Na recept použijeme uvařenou jasmínovou rýži. Postačí nám 2 hrnky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, cuketu omyjeme a nakrájíme na nudličky nebo menší kostičky.
Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej, vsypeme cibulku a osmahneme dozlatova. Zakápneme rybí omáčkou a orestujeme. Přidáme cuketu, znovu pár minut restujeme a zakápneme teriaki a sojovkou. Omáčky necháme lehce vypařit, směs opepříme a konečně vsypeme rýži, dobře promícháme a necháme do křupava orestovat. Zeleninovou rýži podle chuti ještě můžeme dosolit, ale pozor, omáčky jsou samy o sobě dost slané. Nakonec zakápneme citronovou šťávou a můžeme servírovat.
Na talíři smaženou zeleninovou rýži posypeme čerstvým koriandrem a doplníme čtvrtkou citronu. Ihned podáváme.
Fantastická asijská chuťovka: Gyoza knedlíčky krok za krokem
Vyzkoušejte recept na parádní knedlíčky gyoza. Máme pro vás tentokrát jejich veganskou verzi - s veganským mletým masem a omáčkou, naučíme vás je krok za krokem.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena