Srbské rizoto Richarda Nováka

Recept na skvělé srbské rizoto podle Richarda Nováka, je zárukou chutného oběda či večeře.


4.712x
45 min
1×

Ingredience

2 lžíceolej
1 kscibule
1 ksrajče
2 ksmrkev
1 kskapie
50 geidam
2 ksnakládané okurky
200 gvepřová plec
1 hrstmražený hrášek
1 hrnekdlouhozrnná rýže
1 lžícemletá sladká paprika

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Střední cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata, papriku, mrkev a maso na kostičky. Hrášek propereme a vše osolíme a opepříme. Do hrnce nalijeme dva hrnky vody, osolíme a přidáme rýži. Vaříme podle návodu. Mezitím na pánvi rozpálíme olej a osmahneme krátce cibulku. Přidáme maso, necháme zatáhnout, zaprášíme sladkou paprikou a pod pokličkou dusíme se zeleninou na mírném plameni do úplného změknutí. Poté veškeré ingredience opatrně promícháme dohromady. Srbské rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem a s nakládanou okurkou.


Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?


Do rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.


Jak


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Srbské rizoto Richarda Nováka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Srbská