2 lžíce | olej | |
1 ks | cibule | |
1 ks | rajče | |
2 ks | mrkev | |
1 ks | kapie | |
50 g | eidam | |
2 ks | okurky nakládané | |
200 g | vepřová plec | |
1 hrst | hrášek mražený | |
1 hrnek | dlouhozrnná rýže | |
1 lžíce | mletá sladká paprika | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?
Do rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena