Nakládaná namíchaná zelenina

Nejen kyselé okurky jsou dobrá příloha.


4.8198x
60 min
2×

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, opláchneme. Mrkev škrábat nemusíme, jen umyjeme, ale spolu s červenou řepou povaříme v osolené vodě, tak pět minut. Řepu vaříme s kořínkem a se zkrácenou natí, aby nám neunikala šťáva. Po uvaření řepu oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Mrkev vybíráme tu nejmenší, která se urodila a dáme celou, popřípadě pokrájíme velkou asi na pěticentimetrové kousky, ale až po jejím uvaření.

Květák rozdělíme na růžičky, česnek jen oloupeme a dáme celé stroužky, okurky nakládačky celé, popřípadě na kousky pokrájíme salátovky. Oloupeme malou cibulku nebo opět pokrájíme velkou. Křen oloupeme a také pokrájíme na kousky. Neuvádím množství zeleniny, je to jen na Vás, kolik sklenic uděláte, nebo pro kolik sklenic jste nálev navařili. Nálev je klasický na okurky. Použijte váš osvědčený, nebo uvařte jen ten, který je na deku uveden.

Takže do jedné sklenice: běžně - dva ks mrkve, okurky, růžičky květáku, červené řepy, dva stroužky česneku, cibulky a jeden kousek křenu popřípadě ještě doplníme či ubereme. Může se přidat snítka kopru, ale nemusí být. Opět podle chuti. Zeleninu zalijeme nálevem, uzavřeme sklenici a sterilizujeme patnáct minut při 90 stupních.

Nakládanou namíchanou zeleninu podáváme jako přílohu podle chuti.
user-icon

autor LUBOŠ


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nakládaná namíchaná zelenina

Zpět na recept