Lehká, lahodná a zdravá večeře, ale klidně i rychlý oběd do krabičky.
směs | |
---|---|
2 lžíce | olivový olej |
1 ks | cibule |
1 lžička | strouhaný čerstvý zázvor |
1 konzerva | žampióny |
1 ks | tenký pórek |
1 ks | červená paprika |
1 ks | květák (růžičky) |
1 sklenice | cizrna (vařená nebo konzervovaná) |
podle chuti | |
1 lžička | sůl |
1 špetka | pepř |
1 špetka | drcené chilli |
příloha | |
4-6 ks | bílý toastový chléb |
Připravíme si pokrájené a omyté žampiony, předvařenou cizrnu, červenou papriku nakrájenou na kostičky, na kolečka pokrájený porek a uvařený květák rozebraný na malé rúžičky.
Na pánvi na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme lžičku nastrouhaného zázvoru a necháme jej rozvonět. Přidáme žampiony pokrájené na plátky a orestujeme, postupně přidáváme ostatní zeleninu a cizrnu a zvolna promícháváme. Poté přiklopíme pokličkou a na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme, můžeme přidat špetku chilli.
Dušenou zeleninovou směs se žampiony a cizrnou podáváme s opečeným toustem.
Inspirace na celý týden: Rychlé recepty z nových brambor, zeleniny a bylinek
Nové brambory jsou samy o sobě tak chutné, že si s nimi nemusíme dávat téměř žádnou práci. Stačí je uvařit nebo upéct ve slupce a servírovat s mlékem a kouskem másla. Ale i tak se může hodit pár receptů, které zpříjemní a oživí jarní jídelníček.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena